23948sdkhjf

Carlsberg Byen sætter turbo på udviklingen

2017 bliver det hidtil travleste år i Carlsberg Byen.

En snes forskellige byggeprojekter pågår allerede rundt omkring i Carlsberg Byen, og efter en række større nedrivninger er folkene bag det store udviklingsprojekt i Valby nu klar til den næste og hidtil travleste etape i omdannelsen af det gamle bryggeri.

Lokalplanen kom på plads kort før jul. Det samme gjorde finansieringen, og Carlsberg Byens projektafdeling er nu i fuld gang med at planlægge den nye etape, der vil omfatte fem tårnhuse, boliger, kontorer, forretninger, restauranter og caféer.

Ifølge projektdirektør Nina M. Skovgaard skal der bygges efter den samme model, som Carlsberg Byen har anvendt helt fra de første byggerier; nemlig at inddrage entreprenøren som rådgiver på linje med de øvrige rådgivere.

- Vi planlægger lige nu nogle store tårnbyggerier, hvor vi forsøger at tiltrække store internationale entreprenører med erfaring i det. Sideløbende har vi nogle mindre kvalitetsbetonede byggerier, hvor vi gerne vil have en anden profil, som samtidig har erfaring og forståelse for vores samarbejdsmodel, siger Nina M. Skovgaard i en pressemeddelelse.

Vil undgå ’to-skridt-frem-og-ét-tilbage’
Samarbejdet om at udvikle og detaljere projektet sker under en åben økonomi, hvor entreprenøren lægger sine priser og kalkulationer åbent frem.

Bygherren får på den måde bedre mulighed for at prioritere sine valg, så man får det bedste byggeri for pengene. I tillæg opnår man et usædvanlig gennemarbejdet byggeprojekt, hvor alle sten er vendt.

- Vi vil undgå det sædvanlige ’to-skridt-frem-og-ét-tilbage’, hvor man kommer for langt med et projekt, man derefter er nødt til at pille fra hinanden igen for at gøre det bygbart og få økonomien til at hænge sammen, siger Nina M. Skovgaard.

God investering
Nina M. Skovgaard erkender, at det tidlige samarbejde om projektoptimering kræver en ekstraordinær indsats af alle parter, men hun er også overbevist, at investeringen tjener sig ind igen:

Nogle vil indvende, at vi ikke kan være sikker på at få den skarpeste pris, når vi ikke udsætter den for konkurrence. Men det er ikke vores erfaring. Vi har som professionel bygherre en ganske god fornemmelse af, hvad tingene skal koste, og i den åbne kalkulation kan vi udfordre enhver prissætning, hvis vi synes, den er for høj, siger hun og fortsætter:

- Det kan da godt være, at vi kunne have fået en endnu skarpere pris, hvis vi havde udbudt byggeriet i benhård priskonkurrence. Men vi ved jo også af erfaring, at vi ville risikere evindelige konflikter og ekstraregninger, når entreprenøren så bagefter forsøger at få sit dækningsbidrag hjem. Her oplever vi derimod et stort commitment hos entreprenøren over for projektet og os som bygherre – og han kunne jo også dårligt hævde, at noget ikke var med i projektet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.164