23948sdkhjf

Her bliver lærlinge til entrepriseledere

Hans Jørgensen & Søn har succes med et forsøg, der giver firmaets lærlinge mere ansvar.

I detailhandlen har flere kæder gjort det til en årligt tilbagevendende begivenhed at overlade ansvaret for butiksdriften til eleverne.

Nu har en lignende idé fundet vej til byggebranchen, hvor Hans Jørgensen & Søn først på året introducerede et særligt lærlingeprojekt i forbindelse med renoveringen af 87 boliger på Lillebæltsvænget i Middelfart.

Projektet går ud på, at seks af virksomhedens tømrer- og murerlærlinge selvstændigt står for at renovere en af boligerne i samarbejde med en lærling fra VVS/blik og en praktikant fra nedbrydningen.

Det betyder, at lærlingene for en tid opgraderes til entrepriseledere og selv står for at gennemføre alle elementer fra opstart til aflevering. Det gælder blandt andet planlægning, materialebestilling, økonomistyring og kvalitetssikring.

Initiativtageren, Hans Jørgensen & Søns entrepriseleder Kasper Bay, betegner lærlingeprojektet som en kæmpe succes.

Lærlingene, som typisk er omkring to år inde i deres læretid, tog hul på renoveringen i uge 1 og afleverede den færdige bolig i uge 7 – helt efter planen.

- Vores lærlinge har gennem projektet fået en større forståelse for de forskellige trin i renoveringsprocessen, og på den måde er de blevet bedre til at samarbejde med andre faggrupper i stedet for kun at koncentrere sig om deres egne opgaver, siger Kasper Bay.

De gode resultater betyder, at Hans Jørgensen & Søn fremover vil iværksætte lignende tiltag på udvalgte projekter, fordi da lærlingene vokser med det større ansvar og tilegner sig kompetencer, som de ikke ellers ville have fået.

- Jeg kan tydeligt mærke, at deres motivation er øget ved at have fået så stort et ansvar, og jeg er utrolig stolt af dem alle, siger Kasper Bay.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094