23948sdkhjf

Fire byer skal samarbejde om klimatilpasning

Fire konkrete projekter igangsættes nu, men perspektiverne er langt mere vidtrækkende.

Ud af 20 ansøgere er Thyborøn, Tommerup, Roskilde og Odense udvalgt til at deltage i kampagnen ”Regn & Byer”.

De fire byer deltager med hvert sit konkrete projektområde, der er truet af oversvømmelse.

Det egentlige fokus er dog langt mere vidtgående. De fire vandselskaber og kommuner vil bruge de konkrete projekter som platform for at opbygge ”et langsigtet, strategisk og tillidsfuldt samarbejde, der kan lede til flere fælles klimatilpasningsprojekter”.

Det skriver en af aktørerne bag kampagnen, Realdania, i en pressemeddelelse.

- I Realdania har vi store forventninger til, at de fire ambitiøse projekter i Regn & Byer vil vise, hvordan flere aktører kan arbejde sammen, opbygge fælles vidensgrundlag og realisere projekter, der kobler mange dagsordner sammen – eksempelvis klimatilpasning, CO2-reduktion og bedre bymiljø i ét og samme projekt. I Realdania tror vi på, at det er denne type af samarbejder, der skal vise vejen til en mere bæredygtig verden, siger projektchef Pelle Lind Bournonville fra Realdania.

Han peger på, at erfaringerne fra eksisterende projekter viser, at potentialet i at samarbejde om klimatilpasning er stort. Det er populært sagt muligt at få mere for mindre, hvis kommune og vandselskab arbejder sammen, fordi de kan 'pulje' investeringer.

Erfaringerne viser dog også, at det ofte er krævende at få samarbejdet til at fungere. Der er behov for at opbygge et fælles vidensgrundlag, da kommuner og vandselskaber derved i fællesskab kan identificere de fælles projekter, som samfundsøkonomisk giver bedst mening.

De fire byer vil deltage i et udviklingsforløb, hvor hensigten er at udvikle samarbejdsmodeller og formulere anbefalinger til andre kommuner og vandselskaber.

Derudover vil de fire projekter teste en opdateret udgave af Miljøstyrelsens samfundsøkonomiske beregningsværktøj Plask, som kommuner og vandselskaber kan bruge til i fællesskab at identificere de samfundsøkonomisk bedste løsninger.

Kampagnen Regn & Byer gennemføres frem til 2019 i et samarbejde mellem Realdania, Miljøstyrelsen, Danva, Forsikring & Pension samt KTC (foreningen af tekniske chefer i kommunerne).

Læs mere om projekt Regn & Byer på Realdanias hjemmeside

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094