23948sdkhjf

KPC skal bygge ny skole i Herning

Herning Kommune investerer 200 millioner kroner i en ny folkeskole til cirka 1.000 børn.

Lindbjergskolen, der vil stå i klar i Hammerum-Gjellerup ved Herning i starten af 2020, skal bygges af et konsortium bestående af KPC Herning, Årstiderne Arkitekter, Mutopia, Autens og Sweco.

 - Vi får med vinderprojektet en helt fantastisk og topmoderne folkeskole, der vil blive en rigtig god ramme om skoledagen for generationer af elever i mange, mange år. En skole der vil pirre børns nysgerrighed, og vise vejen for mange andre skoler, siger Dorte West, der er formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune og medlem af dommerkomiteen.

Den nye skole får et bruttoareal på godt 15.000 kvadratmeter og koster omkring 200 millioner kroner at opføre. 

Mini-by og nyt mødested
Lindbjergskolen skal bygges sammen med Hammerum Hallen, og det er endvidere planen at lade et nyt bibliotek blive en integreret del af byggeriet. Dermed skabes et kultur- og aktivitetshus, der kan blive et nyt mødested for lokalbefolkningen.

- Vinderprojektet har virkeligt formået at integrere de mange forskellige funktioner på en måde, hvor det bliver en gevinst for alle, og vil løfte den samlede oplevelse af skolen til helt nye højder. Samtidig er der tænkt mange spændende tanker om, hvordan facader, tage og den omkringliggende natur kan bruges til at skabe et indbydende byggeri, siger formand Johs. Poulsen fra Herning Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.

Skolen vil blive indrettet som en ’mini-by’ med separate bygninger til indskoling, mellemtrin og udskoling. De tre bygninger bindes sammen af fællesrum, og der etableres et fælles ankomstområde til skole, bibliotek og hal.

Udendørs indrettes området med et væld af muligheder for aktivitet og motion, der kan bruges hele døgnet.

Den nye skole erstatter de to eksisterende folkeskoler Hammerum Skole og Gjellerupskolen. Der bliver plads til cirka 1.000 børn og 100 ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172