23948sdkhjf

64 boliger på havnen i Nyborg

Skala Arkitekter har skabt et byggeri med klare referencer til traditionelle skandinaviske havnehuse.

Fredag over middag præsenterede Pædagogernes Pension (PBU) og Kuben Management planerne for et nyt projekt med 64 ejer- og lejeboliger på Midtermolen i Nyborg.

Skala Arkitekter har tegnet projektet, der skal opføres på det sted, hvor jernbanefærgerne i sin tid lagde til.

Den primære målgruppen for boligerne er 55+, og arkitekterne har derfor lagt vægt på at skabe et projekt, som er tilpasset et moderne og aktivt seniorliv, tæt på byen og vandet.

Det arkitektoniske greb har reference til de skandinaviske havnehuse, der oprindeligt havde til formål at opbevare sejlbåde og materiel. Formsproget er enkelt og klassisk – med mørke teglsten, naturpatineret træ og glas.

Går alt efter planen, vil byggeriet stå færdigt i foråret 2019.

Flere boliger og en lystbådehavn på vej 
PBU er den første institutionelle investor, der går ind i forbindelse med udviklingen af de tidligere DSB-færgelejer.

Selskabets kommende boliger får direkte adgang til en mindre lystbådehavn, som Nyborg Kommune har påtaget sig at anlægge i Tømmergraven. 

Hos DSB Ejendomsudvikling glæder direktør Jes Transbøl sig over, at udviklingen af den tidligere færgehavn nu kan gå i gang:

- Det er en sag, der har høj prioritet hos os, og vi har noteret, at der er stigende interesse hos investorer for arealerne. Dette projekt bliver sammen med et nærliggende seniorbofællesskab, som også skal bygges i nærmeste fremtid, forhåbentlig starten til en lang række af spændende projekter her på de gamle DSB havnearealer i Nyborg, siger Jes Transbøl.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125