23948sdkhjf

Nyt Hospital Nordsjælland investerer i Virtual Reality

Første spadestik til Nyt Hospital Nordsjælland tages først i 2019, men allerede nu kan projektets mange interessenter gå på opdagelse i det kommende hospital i Hillerød.

Organisationen bag det 112.500 kvadratmeter store byggeprojekt har nemlig investeret i en fysisk 3D-biograf for at få fremtidens hospital helt ind under huden.

FAKTA: Nyt Hospital Nordsjælland

Bygherre: Region Hovedstaden
Totalrådgiver: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Bygherrerådgiver: Cowi
Funktionsplanlægning: Lohfert & Lohfert
Areal: 112.500 kvm.
Budget: 4,2 mia. kr.
Periode: 2010 - 2021

- Det er et rigtig godt kommunikationsværktøj, da det åbner projektet op 1:1. Vi kan aldrig give garantier i byggeri, men ved at bruge VR øger vi muligheden for at undgå dyre fejl. Som offentlig bygherre kan vi også hjælpe entreprenørerne med at blive klædt godt på til at bygge for os, siger projekt- og entreprisechef Sune From.

En vej til bedre byggeri
Med et VR-studio får aktørerne, med afsæt i projektets BIM-modeller, mulighed for at optimere byggeriet og dets indretning i skala 1:1.

Det vil sige, at projektets arkitekter fra schweiziske Herzog & de Meuron kan sidde i Basel og køre udviklingsseancer i realtid med samarbejdspartnere og brugere, der befinder sig i Nordsjælland.

Det gør udviklingsmøder og kommunikationen med de kommende brugere lettere og mere forståelig, samtidig med at ændringsforslag kan afprøves og valideres med det samme.

- VR Studio er et værdiskabende redskab, der øger rådgiverne, myndighedernes og sundhedspersonalets forståelse for projektet – og medfører at fejl kan opdages og rettes inden selve byggeriet eller den efterfølgende drift. Jeg ser frem til at bidrage til en endnu bedre udviklingsproces frem til åbningen, siger adm. direktør Jonas N. Salih fra BIM Equity, der har leveret teknologien til Nyt Hospital Nordsjælland.

Giver medejerskab
VR er også en oplagt mulighed for at få personalets input tidligt og derved skabe medejerskab og begejstring i forhold til det nye hospital.

Ifølge hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth fra Nordsjællands Hospital er det da også helt afgørende, at personalet får syn for sagen i god tid inden indflytning.

- Vi har snakket meget om det her hospital, og personalet spørger 'hvordan bliver hospitalet egentlig?' Nu kan de rent faktisk se det selv, de kan gå rundt i det, og de kan mærke, hvordan det er at være der, og det er vigtigt, siger Bente Ourø Rørth.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125