23948sdkhjf

Herning dropper udbud på isstadion

Herning Kommune afsatte sidste år 61 millioner kroner til en renovering og udbygning af byens isstadion.

Kommunen fik tre tilbud på opgaven, men da ingen af disse lå inden for projektets økonomiske ramme, er det besluttet at strikke et nyt udbud sammen.

Det betyder, at projektet nu skal have en ny tids- og byggeplan.

Det nye udbud vil tage afsæt i, at den vestlige tilbygning skal bygges først og stå færdig til A-VM i ishockey i 2018, hvor isstadion skal bruges som træningscenter.

Landsholdene vil her bruge den eksisterende bane, men ankommer via det nye ankomstområde. De kan samtidig bruge de nye omklædningsfaciliteter, som står klar til den tid.

Når VM er overstået, renoveres hallen i sommermånederne. Planen er, at den står færdig sidst i september 2018.

Vil imødekomme brugere og entreprenører
- Nu tilretter vi byggeprogrammet, og så sender vi projektet i udbud igen. Det er vigtigt, at vi gør det her på den helt rigtige måde for de mange brugere af faciliteterne, siger Johs. Poulsen (R), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Han oplyser, at det nye udbud vil imødekomme et ønske fra brugerne af isstadion, som gerne ser en lidt mindre bane. Det betyder, at der bliver mere plads i hallen uden nødvendigvis at skulle flytte banen.

Desuden vil kravene til størrelsen på rummene blive mere fleksible for at imødekomme entreprenørerne.

Led i et større renoveringsprojekt
Udvidelsen af Herning Isstadion er 1. etape af en samlet opgradering af det såkaldte Holing-område i det nordlige Herning.

2. og 3. etape, som følger senere, vil blandt andet rumme en ny idrætshal til opvisning og nye parkeringsarealer.

Det er også i forbindelse med de to senere etaper, at Sportscenter Herning, som de mange faciliteter i Holing kaldes under ét, for alvor ’vendes’, så området får ’ansigt’ ind mod Herning by – i stedet for mod nord som i dag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078