23948sdkhjf

Grønt lys til nyt billigt bolig-koncept på Frederiksberg

Med byrådets godkendelse kan ONV Arkitekter nu gå videre med realiseringen af ”Venligbolig Plus”.

I samarbejde med Frederiksberg Forenede Boligselskaber og Frederiksberg Kommune igangsætter ONV Arkitekter og 2+1 Idébureau nu byggeriet af 51 boliger på Roskildevej 54 på Frederiksberg.

Hver bolig får et areal på 33 kvadratmeter og skal bebos af enten to flygtninge eller to studerende, der hver får en husleje på cirka 2500 kroner.

- Det er imponerende, at kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune enstemmigt vælger at gå videre med et projekt, der giver rum til to grupper, som ellers kan komme under pres i en kommune som Frederiksberg; nemlig flygtningene og de studerende, siger Johan Galster fra  2+1 Idébureau til Building Supply.

I første omgang skal en ny lokalplan på plads, og går alt efter planen, vil det nye Venligbolig Plus-byggeri stå klar om cirka to år.

- Projektet tager udgangspunkt i Frederiksberg som vidensby samtidig med, at vi løser en boligudfordring med integration i højsædet. Vi aktiverer unge ressourcestærke borgere som en frivillig ressource i kommunens integrationsindsats, og i samarbejde med byens aktører skaber vi nye løsninger i forpligtende partnerskaber, siger Simon Aggesen (C), der er formand for Frederiksberg Kommunes Bolig- og ejendomsudvalg

Enkelt byggesystem i op til 4. sals højde
Venligbolig Plus består af arkitektegnede ’kuber’ med deleboliger på 33 kvadratmeter bestående af to værelser, toilet/bad, fælles køkken/opholdsrum og altan. Hertil etableres der fællesrum med vaskeri, tagterrasser og et fælleshus.

Deleboligerne sættes sammen i et enkelt byggesystem i op til 4. sals højde. Boligerne er bygget af træ med raftefacader og opfylder alle moderne krav til lys, isolering, indeklima og komfort som andet nybyggeri.

Der er tale om en videreudvikling af det meget omtalte Venligbolig-koncept, som ONV Arkitekter og 2+1 Idébureau lancerede for et års tid siden i samarbejde med WHR Entreprise.

Idéen er at bruge præfabrikeret byggeri til at skabe billige flytbare boliger af høj kvalitet. Med Venligbolig Plus gøres konceptet skalérbart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095