23948sdkhjf

Nu begynder arbejdet med det nye Svinkløv Badehotel

Godt fem måneder efter en voldsom brand raserede det historiske Svinkløv Badehotel i Nordjylland, er processen med at bygge et nyt gået i gang.

Første skridt er at fjerne de rester, branden lod tilbage af det gamle hotel fra 1925.

- Det er fundamenter nede i underetagen og nogle få bygningsdele, der skal væk, så vi kan komme i gang med genopførelsen, siger Steen Royberg, der er formand for Fonden for Svinkløv Badehotel, til DR Nordjylland.

Brandtomten har stået nærmest urørt siden natten til den 26. september 2016, fordi man har ventet på en nedrivningstilladelse.

Imens har ejere og forpagtere blandt andet haft travlt med at finde frem til de arkitekter og håndværkere, der skal stå for det nye badehotel. Det forventes at stå klar til sæsonåbning i 2019 mellem påske og pinse.

- Så vi er lige nu i gang med det indledende tegnearbejde og med at finde ud af, hvordan version 2.0 skal se ud, siger Steen Royberg.

Det er arkitektfirmaet Praksis Arkitekter, der er totalrådgiver på byggeriet. Der er endnu ikke offentliggjort tegninger af det kommende hotel.

- Men det er klart, at kunsten jo er at ramme den høje kvalitet, der kendetegner Svinkløv og samtidig kigge fremad, fordi det er noget, der gerne skal stå der de næste 100 år, siger Steen Royberg fra Fonden for Svinkløv Badehotel.

Han forventer rejsegilde enten lige før eller efter sommerferien.

/RG/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078