23948sdkhjf

Dansk Boligbyg vinder stor entreprise i Aarhus

Horsens-entreprenøren skal bygge boliger til hundredvis af unge ved Godsbanen.

Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) og Kollegiekontoret i Aarhus (KK) har udpeget Dansk Boligbyg som totalentreprenør på et nyt fælles boligprojekt med 228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser.

Byggeriet opføres ved Godsbanen i Aarhus og skal stå færdigt i 2021. De i alt 349 nye boliger skal gøre det lettere for aarhusianske studerende at få tag over hovedet.

- Vi oplever stor efterspørgsel på ungdomsboliger i Aarhus fra både danske og internationale studerende, og det er en udfordring, vi er i fuld gang med at imødekomme, siger Kristian Würtz, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Et nytænkende byggeri
Godsbanekollegiet er det foreløbige navn på det 14.400 kvadratmeter store nybyggeri, der er tegnet af Kjaer og Richter i samarbejde med landskabsarkitekterne Opland og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Projektet har fokus på fællesskab, og de kommende beboere får både udsigt, træningsfaciliteter og orangerier på tagene.

- Det er et nytænkende byggeri med både bæredygtighed, arkitektonisk kvalitet og fællesskabet som bærende elementer, og det kommer til at tiltale en bred skare af unge mennesker, når det er færdigbygget, siger projektchef Morten Strunge fra AAB.

En bydel i rivende udvikling
Godsbanekollegiet opføres som et karrébyggeri på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej i et kvarter i rivende udvikling.

På tegnebrættet i Godsbanekvarteret er således flere nye byggerier til kultur, bolig, erhverv og uddannelse, herunder ikke mindst Aarhus’ nye arkitektskole.

- Boligerne kommer til at bidrage til den spændende udvikling, der kendetegner godsbanearealerne netop nu, siger Kristian Würtz.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094