23948sdkhjf

Stjernearkitekt svarer på kritik af nyt museum

Den amerikanske arkitekt James Carpenter, der er manden bag det omdiskuterede nye museumscenter i Rø, blander sig nu i debatten.

Det fortæller DR P4 Bornholm.

- Kritikken af det nye samlede museum i Rø er unuanceret, siger James Carpenter til DR P4 Bornholm.

Det nye museumscenter skal samle Bornholms kulturhistoriske museum og Bornholms Kunstmuseum og tilføje et helt nyt lysmuseum. Det skal ligge i Rø ved Helligdomsklipperne.

Planerne for det nye museum er blevet kritiseret af flere danske arkitekter, der ikke mener, at tilbygningen tager nok hensyn til den eksisterende bygning - blandt andet fordi kunstmuseets tårn ved indgangen fjernes i det forslag, der er i spil.

Arkitekt James Carpenter påpeger, at det stadig kun er et udkast, for hvordan det nye museum skal se ud. Han er også villig til at beholde det omstridte tårn.

Han vil gerne indgå i en dialog, så længe kritikerne ikke går ind i den med det udgangspunkt, at intet må ændres.

- Når man kommenterer på noget, der ikke er færdigt endnu, kan man ikke forvente, at ens kommentar er særligt indsigtsfuld.

- Jeg ser frem til at have en diskussion med en gruppe mennesker, som er åbne over for at diskutere, hvad den nye bygning rent faktisk er, siger James Carpenter til DR P4 Bornholm.

Det nye museumscenter kommer til at koste 120 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125