23948sdkhjf

Spektakulært Dorte Mandrup-projekt opføres i hovedentreprise

Fire entreprenører skal byde på byggeriet af IDA’s opalformede tilbygning i København.

I juni sidste år vandt Dorte Mandrup Arkitekter og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører konkurrencen om at tegne en tilbygning til Ingeniørforeningens (IDA) eksisterende hovedkontor på Kalvebod Brygge. 

Efter flere måneders forberedelse er IDA nu ved at være klar til at indhente tilbud på selve byggeriet, skriver Ingeniøren.

Den 14. marts præsenteres IDA’s hovedbestyrelse således for de fire unavngivne entreprenører, der er udvalgt til at afgive bud på hovedentreprisen.

Planen er, at den entreprenør, der vinder hovedentreprisen, skal færdigprojektere byggeriet sammen med rådgiverne og herefter indgå en fastprisaftale med bygherren.

Områdedirektør Poul Erik Bjørnshauge fra IDA fortæller til Ingeniøren, at denne model er valgt på grund af det høje aktivitetsniveau i byggebranchen:

- Vi ser med en vis bekymring på, at vi skal udbyde vores byggeri i et marked, der er midt i en optur. Derfor har vi indlagt to prisstop og går i tidligt udbud. I maj udvælger vi en entreprenør og får en targetpris. Hvis den er alt for høj, stopper vi der, siger han.

Den 790 kvm. store bygning har fået navnet Opalen efter den ovale smykkesten og skal opføres mellem de to eksisterende IDA-bygninger. Det samlede budget for byggeriet er 85 mio. kr., og går alt efter planen, kan byggeriet gå i gang omkring efterårsferien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094