23948sdkhjf

12.000 solpaneler ved havnekanten

I dag indvier Copenhagen International School sin nye skole i Københavns Nordhavn. Se billederne her.

Tirsdag begynder et nyt kapitel for Copenhagen International School, når en ny 25.000 kvadratmeter stor skolebygning indvies i Københavns Nordhavn.

- Det er syv år siden, at vi besluttede os for at flytte, så vi kunne udvide vores kapacitet og imødekomme den efterspørgsel, der er på international uddannelse i Danmark. Derfor er det en meget stor glæde, at vi i dag kan sige, at skolen officielt er åben, siger bestyrelsesformand Brit van Ooijen i en pressemeddelelse.

Byggeriets parter

Bygherre: Ejendomsfonden Copenhagen International School (ECIS).
Lejer: Copenhagen International School (CIS).
Arkitekt: C.F. Møller
Ingeniør: Niras
Storentreprenører: Aarsleff, Eiler Thomsen Alufacader, Konsortiet KT DTEK. 

Den 25.000 kvadratmeter store skolebygning er etableret ned til havnekanten i Københavns Nordhavn på en etableret halvø – omgivet af vand og kommende grønne områder og med kort afstand til den nye metrostation i Nordhavn, som åbner om få år.

Bygningen består af fire tårne, som er stablet asymmetrisk oven på skolens base. De fire tårne er indrettet, så de passer til elevernes alders- og klassetrin. Bygningen kan desuden bryste sig af faciliteter som tre fuldstørrelses basketballbaner, et teater med plads til 340 tilskuere samt tilhørende øvelokaler.

Et andet bemærkelsesværdigt aspekt ved bygningen er facaden, som består af 12.000 solcellepaneler, der dækker et samlet areal på 6.048 kvadratmeter.

Vi har ønsket at skabe et bæredygtigt undervisningsflagskib i midten af Københavns Nordhavn – der på inciterende vis sparker liv til alle sider af den nye bydel igennem en transparent og åben base og en facade, der i kraft af sin funktionalitet og æstetik er et innovativt landmark i den nye bydel, siger Mads Mandrup, arkitekt og partner hos C.F. Møller, der har tegnet skolen i samarbejde med Niras.

Copenhagen International School Nordhavn

Den nye skolebygning er på 25.000 kvadratmeter.

Hver sektion af skolen har sit eget tårn: Early Years, Primary School, Middle School og High School, og hver sektion har sit eget design, farve og layout helt tilpasset til det enkelte alders- og klassetrin.

Næsten alle klasselokaler er placeret i bygningens hjørner, hvilket giver de bedste muligheder for dagslys fra og udsigt til flere sider. Lokalerne er udstyret med store, moderne og interaktive clever boards med høj opløsning, og de er rummelige med højt til loftet.

Alt kunstigt lys er LED-baseret, og lærere kan styre farvetemperatur og intensitet, alt efter hvilken aktivitet der foregår i lokalet.

Skolens facade udgøres af 12.000 solpaneler.

Alt interiør er fremstillet af naturlige materialer; gulvene består af olieret egetræ, sofaens beklædning er af uld og boghylderne er af solid bambus. På længere sigt vil skolens toiletter genbruge vand ved skyl.

Den samlede byggesum for det 25.000 kvadratmeter store campus er på over 500 million kr.

(Kilde: C.F. Møller)

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112