23948sdkhjf

Rambøll slår regnskabsrekorden

Efter det bedste år nogensinde tager den danske ingeniørgigant nu hul på en ny koncernstrategi.

Ifølge koncernchef Jens-Peter Saul har Rambøll al mulig grund til at se positivt på 2017, som markerer starten på en ny fireårig strategiperiode.

Trods beskeden vækst i omsætningen er koncernens nettoresultat vokset med 100 mio. kr., og målt på EBITA blev 2016 det bedste regnskabsår i Rambølls historie.

- På trods af det ekstremt udfordrende olie- og gasmarked har vi formået at levere et markant højere driftsresultat og en væsentligt forbedret driftsmarginal, siger Jens-Peter Saul og fremhæver især resultaterne i de nordiske forretningsenheder og den internationale forretningsenhed for Energi som baggrund for udviklingen.

Store projekter i Danmark, USA og Kina
Jens-Peter Saul og Rambøll kan se tilbage på et 2016, hvor det lykkedes at vinde flere højt profilerede projekter.

I Danmark er Rambøll valgt som totalrådgiver på etableringen af en kunstig ø i Nordhavn, Kronløbsøen, hvor der skal opføres boliger og erhverv. Rambøll er også valgt som teknisk rådgiver til at forberede den dobbeltsporede jernbanestrækning mellem Fredericia og Aarhus til den kommende elektrificering.

I USA skal Rambøll hjælpe MIT (Massachusetts Institute of Technology) med at konvertere skolens damplinje til fjernvarme samt udarbejde byen Cambridges energimasterplan 2016-2050 for vedvarende forsyning.

Rambøll hjælper også New York med deres vigtige indsats mod oversvømmelser som følge af skybrud ved at bistå byen med at tilpasse sig klimaforandringerne og håndtere store regnmængder.

Rambøll skal også designe en af Kinas største havmølleparker, som vil bestå af 100 vindmøller med en samlet kapacitet på 400 megawatt.

Potentiale skal forløses
I løbet af de seneste fem år har Rambøll øget sin omsætning med 54 procent og forbedret EBITA med næsten 70 procent. Med den nye strategi er ambitionen at realisere det potentiale, der er bygget op i løbet af de sidste fem år.

- Vi vil opnå dette ved at skabe en endnu mere kundeorienteret kultur, styrke vores tilstedeværelse i Norden, Storbritannien og USA samt skabe international vækst gennem globalt anerkendte fokusydelser, inden for især bæredygtige løsninger. Vores førende ekspertise inden for prioriterede ydelser vil hjælpe os med at accelerere væksten på nøglemarkeder som Tyskland, Mellemøsten og Asien og sikre, at vi er konkurrencedygtige selv i de regioner, hvor vi ikke kan drage fordel af en bred og stærk tilstedeværelse, siger Jens-Peter Saul i en pressemeddelelse.

Rambøll henter i dag 74 procent af sin omsætning uden for Danmark, hvilket særligt skyldes en styrket tilstedeværelse i USA, Asien og Europa samt to nye internationale forretningsområder inden for miljø og vand.

Rambøll
mio. kr. 2016 2015
Nettoomsætning  10.607,7  10.589,3
Resultat af primær drift (EBITA)  782,5  652,2
EBITA-margin  5,7  4,5
Årets resultat  176,9  76,3
Balancesum  6.383,8  6.837,5
Egenkapital  2.162,3  2.113,1
Antal ansatte, ultimo  13.024  13.074
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141