23948sdkhjf

Københavns nye universitetstorv nærmer sig byggestart

10 indbudte entreprenører skal afgive bud om godt to uger.

Et nyt universitetstorv med både cykelparkering og et stort grønt område er på vej til Københavns Universitet.

Arkitektfirmaet Cobe vandt i 2015 konkurrencen om den nye ”Karen Blixens Plads” i samarbejde med ingeniørerne fra CN3 og Vind-Vind, og Bygningsstyrelsen er gået i gang med etableringen af det godt 20.000 kvm. store byrum, som skal forbinde Søndre Campus på KU med Amager Fælled.

Bygningsstyrelsen har i løbet af de sidste godt 15 år opført tre store byggerier til Søndre Campus, og Karen Blixens Plads skal blandt andet være med til at binde de tre bygningskomplekser sammen.

- Det nye universitetstorv fuldender Søndre Campus og skaber samtidig en god tilgængelighed mellem bygningerne internt på universitetet og skaber i det hele taget nogle gode rammer for udendørslivet i bydelen, siger seniorrådgiver i Bygningsstyrelsen, Jan Q Rasmussen, der er ansvarlig for projektet.

Den 27. marts skal 10 prækvalificerede entreprenører byde på hhv. anlægsarbejdet og betonarbejdet. I løbet af juni forventes der at blive indgået kontrakt med en eller flere entreprenører, mens selve arbejdet med at etablere pladsen forventes påbegyndt i juli i år.

Københavns Universitet har modtaget en donation fra A.P. Møller Fonden på 65 mio. kr. som medfinansiering til at realisere projektet, der har et samlet budget på 80 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094