23948sdkhjf

Beskæftigelsen stiger fortsat i byggebranchen

Antallet af lønmodtagere har ikke været højere siden 2008.

Den samlede beskæftigelse i bygge- og anlægsbranchen steg for tredje år i træk, og antallet af lønmodtagere i branchen har ikke været højere siden 2008.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som opgør det samlede antal lønmodtagere i branchen til 152.672 personer i december sidste år. Det bringer den gennemsnitlige, månedlige beskæftigelse for 2016 op på 150.216 personer, hvilket er fire procent højere end i 2015.

Og selv om der altså endnu er et stykke op til den gennemsnitlige beskæftigelse af knap 170.000 lønmodtagere i 2008, så mærker byggeriets virksomheder, at arbejdskraft ikke er noget, der kan tages for givet.

Svært at finde de rigtige folk
- Vi kan virkelig mærke, efterspørgslen er høj. Der kommer og går nogle medarbejdere, og vi hører, at rekrutteringsfirmaer kontakter vores folk på alle niveauer. Lige nu har vi de folk, vi skal bruge, men vi kan godt mærke, det bliver stadig sværere at få fat på de rigtige folk, siger eksempel vis Allan Harbo, der er administrerende direktør i Jorton A/S.

Hos Byggefirmaet Knudsgaard i Skive har man øget antallet af ansatte med mere end 50 procent på bare et par år. Og selv om direktør og indehaver Lars Knudsgaard ikke vil udelukke flere ansættelser, vurderer han, at vi nu har set toppen på beskæftigelsesbølgen.

- Vi har gjort organisationen klar til at løfte den vækst, der skal ske. På funktionær- og ledelsessiden er vi ret godt kørende, men det kan godt være, vi opruster lidt mere håndværkermæssigt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126