23948sdkhjf

Danmarks Statistik: Nyt fald i omkostningerne for jernkonstruktioner

Omkostningerne ved anlægsarbejde for jernkonstruktioner er faldet markant fra fjerde kvartal 2008 til første kvartal 2009. Omkostningerne faldt i denne periode med hele 7,5%. Faldet i omkostningerne ved anlæg af jernkonstruktioner skyldes især de fortsat faldende priser på jern og stål.
Omkostningerne ved anlægsarbejde for jernkonstruktioner er faldet med 7,5% fra fjerde kvartal 2008 til første kvartal 2009. Faldet i omkostningerne skyldes især de fortsat faldende priser på jern og stål.

Omkostningsindekset for asfaltarbejde, der faldt en del i den foregående periode, er i dette kvartal steget med 1,0%. Dette skyldes, at prisen på olie i denne periode ikke er faldet yderligere. Indekset for betonkonstruktioner havde et kvartalsvist fald på 2,7%, mens indekset for jordarbejder steg med 0,8%.

Omkostningsindeks for anlægsarbejde
Omkostningsindekset for asfaltarbejde er faldet med 9,7% fra første kvartal 2008 til første kvartal 2009. Indekset for jernkonstruktioner er i samme periode faldet 9,2%, mens indekset for betonkonstruktioner er faldet med 3,6%.

Som det eneste af hovedindeksene steg indekset for jordarbejder over det seneste år. Stigningen var dog på beskedne 0,1%t. Indekset for jordarbejde er mindst berørt af, at der set over en etårig periode har været væsentlige fald i olieprisen. Dette har haft stor betydning for udviklingen af de øvrige hovedindeks.

Delindekset for materiel og maskiner er steget 0,6% fra fjerde kvartal 2008 til første kvartal 2009. På årsbasis er delindekset steget med 4,6%.

Omkostningsindekset for anlæg af veje steg med 0,1% i forhold til det foregående kvartal. Indekset er baseret på jord- og asfaltarbejde samt betonkonstruktioner. På årsbasis er indekset for anlæg af veje faldet med 4,8%.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094