23948sdkhjf

Nye kontorer til brobyggerne på Femern Bælt

Oplevelsen af natur blandes med et stilrent design i et nyt 2.000 m2 stort kontorlandskab, der står klar til medarbejderne hos Femern Bælt A/S ved Søerne i København.
Entreprenørfirmaet Jönsson a/s har netop afsluttet en totalrenovering af 2. salen i Sund & Bælts domicil i København.

Her råder Femern Bælt A/S nu over 62 topmoderne kontorer med spritnye faciliteter. Projektet er blevet til i samarbejde med arkitekt Poul R. Jespersen og Torben Odal som el-ingeniør.

Entreprisen var oprindeligt opdelt i to dele, sådan at nedrivning og genopbygningen af de nye kontorer hørte under hver sit udbud, men i skarp konkurrence ved en indbudt licitation vandt Jönsson begge opgaver.

Det sjællandske håndværksfirma har således stået for alt el-, maler-, gulv- og tømrerarbejde:

- Der er tale om en storentreprise til 7,8 millioner kroner, hvoraf den ene million er gået til et specialdesignet serverrum. Ombygning og nyindretning er gennemført i to etaper, så Femern Bælt har haft mulighed for at fortsætte deres arbejde i den modsatte ende af etagen, hvor vi har arbejdet, fortæller byggeleder Michael Jensen.

Naturen ind i kontorlandskabet
Der er blevet arbejdet meget med at holde kontorerne i stilrent design, og alle dørene til etagens kontorer har fået et sideparti af farvet glas i nuancerne blå, grøn og klar, således at solens stråler skaber et spil af lys og farver i gangene.

Tanken er, at naturens farver skal blande sig med kontormiljøet og på den måde give ekstra liv og energi.

Det enkle udtryk går igen i selskabets nye reception med tilstødende bibliotek, som er blevet til i et samarbejde mellem arkitekt Poul R. Jespersen og Jönsson Inventar. Skranker og diske er håndlavet i et enkelt skandinavisk design med glatte overflader holdt i sort og hvid.

Skelettet til husets interne trappe, der - fra receptionen - fører direkte til A/S Øresund på tredje sal, er endvidere bibeholdt. Den blev renset helt i bund, så kun stålvangerne stod tilbage og er efterfølgende beklædt med træ og sort linoleumsgulv samt håndlister i stål.

Kilde: Jönsson A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094