23948sdkhjf

Tre teams skal byde på Gladsaxe-projekt

Det første projekt Realdania-kampagnen ”By i balance” er i gang, og flere er på vej.

Realdania og Partnerskabet for Værebro Park inviterede i sidste måned rådgivere til at byde på opgaven med at skabe en langsigtet, strategisk udviklingsplan for Værebro Park i Gladsaxe.

15 teams bød ind, og nu er tre teams udvalgt:

Lendager Arkitekter, Blue Skies, V!gør og Socialt Udviklingscenter
Kommon, SFI, Carlsens Planer, Kant Arkitekter, Bogl Landskab
Arkitema Architects, CFBO, Pluss, Scope Communications

Vil modarbejde stigende social opdeling i byerne
Udviklingen af Værebo Park er en del af Realdania-kampagnen "By i balance", som vil medvirke til at udvikle løsninger, der kan medføre en større social balance i byerne.

Der er de sidste 30 år investeret massivt i at løfte de udsatte boligområder, og flere steder har indsatserne haft store positive effekter. Forskning peger på, at effekten er størst, når der arbejdes med at skabe sammenhæng mellem boligområderne og den øvrige by. Det er denne kobling, som Realdania i partnerskab med udvalgte kommuner og boligorganisationer vil videreudvikle og afprøve forskellige organisationsmodeller og metoder for.  

Den kommende rådgiver i Gladsaxe skal være med til at udvikle en strategisk udviklingsplan, som kan bidrage til en succesfuld omdannelse af Værebro Park fra isoleret bolig- og byområde til at blive del af en større bydel i social balance.

De to andre pilotprojekter, der er udvalgt i kampagnen "By i balance", ligger i henholdsvis Esbjerg og Høje-Taastrup. Den 20. marts offentliggøres et udbud efter rådgiverteams til at udarbejde strategiske udviklingsplaner for boligområderne Taastrupgaard, Gadehavegård og Charlottekvarteret i Høje-Taastrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094