23948sdkhjf

Sahl Arkitekter udbygger Århus-boliger

Det århusianske arkitektfirma skal visualisere planerne for etablering af penthouselejligheder ovenpå en krum, 120 meter lang boligblok i Århus.
Sahl Arkitekter har netop vundet Boligforeningen Statsbo’s konkurrence om en 1.550 m2 stor udvidelse af foreningens boligblok i Langenæs, Århus.

Projektet omfatter en ny tagetage med 18 penthouselejligheder, der udføres som lavenergibyggeri af præfabrikerede moduler.

- Den nye tag-etage bygger videre på de kvaliteter, der er i den eksisterende bygning. Som kontrast til de vandrette bånd på nordsiden, markeres taglejlighedernes indgangspartier med en række overdækninger, der, med sin repetition, fastholder en rolig rytme og orden i facaden, forklarer administrerende direktør Michael B. Hylleborg.

De nye boliger udformes med ensidig taghældning, således lejlighederne åbner sig mod syd, hvor rumhøjden bliver op til 3,3 meter.

Om Sahl Arkitekter
Sahl Arkitekter A/S er etableret i 1935 og ejes i dag af arkitekterne Michael Hylleborg, Christian Pasbjerg, Bjarne Andersen, Jan Haaning Thomsen og Morten Thomassen.

De fem indehavere beskæftiger 30 medarbejdere og realiserede i 2008 et overskud på 1,7 mio. kroner ud af en omsætning på 31,3 mio.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.313