23948sdkhjf

LM Byg blæser til angreb efter omstillingsår

Ledelsesændringer og et overophedet betonelementmarked tager toppen af omsætningen hos Greve-entreprenøren, som nu vil hente markedsandele inden for råhus- og hovedentrepriser

LM Byg står midt i det omstillingsår, som skal forberede entreprenørvirksomheden på at tage et væksthop fra den nuværende omsætning i underkanten af 400 mio. kroner til et leje på 6-700 mio. kroner frem mod 2020.

Se nøgletal fra LM Bygs nye regnskab

Det fortæller Hans Anker Nielsen, der afløste ejer Carsten Mindegaard som adm. direktør i august for netop at eksekvere vækstplanen og rykke LM Byg en liga op.

Væksten skal blandt andet komme ved at øge antallet af råhus- og hovedentrepriser, som i dag udgør 10-20 procent af omsætningen hos entreprenørvirksomheden fra Greve.

- Vi vil gerne have flere hovedentrepriser de kommende år, fordi 50 procent i en hovedentreprise er råhuset, som vi jo er specialister i med vores egenproduktion. Vi kan give bygherrerne en konkurrencedygtigpris, idet der ikke er lagt dobbelt dækningsbidrag på 50 procent af entreprisen som en styringsentreprenør typisk vil gøre, siger Hans Anker Nielsen.

De rette medarbejdere er afgørende
Han er ansat til at eksekvere en treårsstrategi, hvor ambitionen er at vokse 20 procent årligt. Samtidig er han direktør i en virksomhed, der aldrig har haft et år med underskud, hvorfor bundlinjen naturligvis også er i fokus.

- Vi har ambitioner, men vækst og volumen er ikke det vigtigste. Det skal foregå i et kontrolleret forløb, hvor vi har fokus på at blive den bedste leverandør af råhuse, som også er i stand til at tjene penge, siger Hans Anker Nielsen, der fremhæver mangel på mandskab som en af de største trusler mod en indfrielse af vækstplanen.

- Det er afgørende for os, at vi får de rette medarbejdere. Hvis det ikke kan lade sig gøre, vækster vi måske ikke så hurtigt, som vi har ambitioner om, men så må vi nøjes med lidt mindre vækst.

Læs også: Direktøren er tilfreds trods tilbagegang

Også det overophedede betonelementmarked påvirker toplinjen hos LM Byg, fordi stadig flere bygherrer selv indkøber betonelementer for at sikre sig materialerne i rette tid. Det reducerer i sidste ende entreprisesummen af den samlede byggesag.

Ikke desto mindre forventer Hans Anker Nielsen, at regnskabsåret 2017 bliver det første skridt i indfrielsen af LM Bygs vækstplan.

- Vi har en fornuftig ordrebeholdning på et trecifret millionbeløb i 2017, siger direktøren og fremhæver blandt meget andet, at LM Byg i øjeblikket er i gang med et af Københavns største boligprojekter på 50.000 kvm på Amager.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126