23948sdkhjf

- Vi kan sagtens konkurrere med Pihl & Søn

Branchens topchefer ryster fortsat ikke på hånden en måned efter nyheden om Pihl & Søns comeback.

Det er nu en måned siden, nyheden om Pihl & Søns navnemæssige genopstandelse ramte forsiderne. Building Supply har derfor spurgt et par af entreprenørvirksomhedens kollegaer om, hvad de siger til at få en ny konkurrent fra fortiden.

Læs også: Pihl & Søn genopstår

Casa fra Horsens opfører byggerier i total- og hovedentreprise med faste underleverandører. Metoden minder meget om den, det nye Pihl & Søn kommer til at arbejde efter, men de enslydende forretningsmodeller får ikke Casa-direktør Michael Mortensen til at ryste i bukserne af skræk.

- Vi holder øje med alle nystartede selskaber, men jeg ved ikke, om jeg ser dem som en trussel. Om de hedder Pihl & Søn eller noget andet gør ingen forskel. Jeg hilser nye aktører på markedet velkommen, men vi kommer ikke til at afgive noget frivilligt.

Kun vores egen pris tæller
I Århus har entreprenørvirksomheden Jorton stolte traditioner for egenproduktion. Men også her ønsker direktør Allan Harbo flere styringsopgaver, hvorfor virksomheden altså også til dels spiller på samme bane som reetablerede Pihl & Søn.

Læs på Licitationen: Jorton-chef skifter fokus fra vækst til profit

- I bund og grund er det bare endnu en konkurrent, der kommer til. Det er ikke noget nyt, og jeg tror på, vi sagtens kan konkurrere med dem og alle mulige andre. Når du ser på prækvalifikationerne, ændrer det sådan set ingenting, om der er fire, fem eller seks virksomheder med. Det eneste, der tæller, er, at man selv har en skarp pris, lyder den nøgterne analyse fra Jorton-chefen.

Kender mange direktører
Pihl & Søn genrejses med Carsten Mindegaard som idémand og drivkraft. Han er samtidig ejer af LM Byg, der har Hans Anker Nielsen som adm. direktør. Netop Hans Anker Nielsen blev i 1991 ansat i det daværende E. Pihl & Søn af Halldór P. Ragnarsson, der tiltræder som direktør for Pihl & Søn til august.

De mange fælles forbindelser får dog ingen betydning i det daglige arbejde, lyder det fra LM Byg-chefen.

- Jeg er administrerende direktør i LM Byg og varetager som sådan LM Bygs interesser. Så vi vil komme til at varetage et samarbejde med Pihl & Søn på præcis samme måde, som vi samarbejder med alle mulige andre, siger Hans Anker Nielsen.

Så det kommer ikke til at betyde noget, at Pihl & Søn får en direktør, du har et godt kendskab til?

- Jeg kender jo direktører i mange andre firmaer, så Pihl & Søn vil ikke blive behandlet anderledes end andre af den grund.

Læs på Licitationen: Pihl-comeback vækker opsigt - og en snert af bekymring

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109