23948sdkhjf

Nordjyske luksuskøkkener får ny investor

Der står vækst i kalenderen hos Trend Lines, som producerer eksklusive og håndlavede snedkerkøkkener.

I 2016 landede virksomheden fra Gedsted i Vesthimmerland en omsætning, der var næsten 20 procent højere end året før, og i 2017 forventer ledelsen at vokse med yderligere 50 procent.

Det kræver investeringer, og derfor er ejerkredsen blevet udvidet med Friis Group A/S, som per 10. marts har købt sig ind og nu ejer 49 procent af aktierne.

Ikke bare en pose penge
Friis Group A/S tegnes af Carsten Friis, der har en del erfaring med virksomheder, som arbejder med udstyr til boliger, blandt andet via ejerskab af Norvi-Group, Nordic Form og Dansani A/S, der leverer dansk designede badeværelser til kunder i hele Nordeuropa.

- Vi er rigtig glade for at have fået Carsten Friis ind i ejerkredsen. Vi har netop søgt en investor, som ikke bare kom med en pose penge, men som også kunne levere på det strategiske niveau og bidrage med kompetencer, der kan være med til at udvikle Trend Lines. Det har vi til fulde fundet, siger bestyrelsesformand Asbjørn Berge.

- Vi har jo rigtig godt fat i markedet, når det gælder byggeprojekter. I 2017 forventer vi at levere et stigende antal køkkener til eksklusive boligbyggerier i større byer, og når vi kigger ind i de kommende år, bugner ordrebogen allerede. Der ligger altså et virkelig solidt vækstpotentiale her, men at indfri det fuldt ud kræver, at vi får optimeret vores logistik og vores interne processer, og her har Friis Group en stor erfaring, som vi vil kunne udnytte.

Henvender sig til et voksende segment
Den nye medejer i Trend Lines, Carsten Friis, ser frem til at bidrage til virksomhedens udvikling.

- Trend Køkken henvender sig til et kundesegment, som vi forventer vil vokse sig større i de kommende år. Når det gælder boligindretning, er tendensen, at nogle af kunderne forlader det midterste segment for at søge enten mod lavprissegmentet eller mod det eksklusive, det skræddersyede og personlige. Den udvikling vil jeg rigtig gerne bidrage til, at Trend Lines får mest muligt ud af.

Selv om den nye ejer har flere virksomheder under sin paraply, så fortsætter produktionen i Gedsted i Vesthimmerland.

- Trend Lines er en virksomhed med en stærk kultur for godt håndværk. Det er en kultur, der er uløseligt forbundet med lokalområdet, som gennem mange år har leveret dygtige og loyale medarbejdere til virksomheden. Sådan noget får man ikke noget godt ud af at flytte, siger Carsten Friis.

Trend er i øvrigt en by. En ganske lille kystby i Vesthimmerland nær Gedsted.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437