23948sdkhjf

Vilhelm Lauritzen triumferer igen i Cannes

MIPIM Awards kårede torsdag aften en dansk vinder i kategorien ”Best Healthcare Development”.

For anden gang på tre år vinder Vilhelm Lauritzen Arkitekter en Mipim Award for et sundhedsbyggeri.

Prisen blev overrakt torsdag aften i Cannes for psykiatrisygehuset i Slagelse; GAPS, som Vilhelm Lauritzen har tegnet i et 50/50-samarbejde med Karlsson Arkitekter.

Om projektet

Psykiatrisygehuset i Slagelse blev taget i brug i august 2015.

Byggeriet har et samlet areal på 44.000 kvm. og har kostet lige over en milliard kroner at opføre.

Karlsson Arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter har været totalrådgivere på projektet med følgende underrådgivere: Signal Arkitekter, Schønherr, Moe, NNE Pharmaplan og Cenergia.

Byggeriet er opført i fagentrepriser.

- Der er fortsat meget stort fokus på sundhedsbyggeri og helende arkitektur, hvor man i tiltagende grad fokuserer på patienterne frem for udelukkende på institutionen. Man ser med andre ord på sundhedsbyggeri ud fra en menneskelig skala, og det udmønter sig i nogle smukke og sanselige bygninger. Disse værdier er om noget manifesteret i GAPS, og det er en MIPIM Award i høj grad med til at understrege, siger partner Thomas West Jensen fra Vilhelm Lauritzen i en pressemeddelelse.

Han og kollegaerne kan glæde sig over, at psykiatrisygehuset nu har vundet intet mindre end fire priser. I 2016 blev projektet således belønnet med både Bygherreprisen, Farveprisen og The Architectural Review Award. Og nu altså også en Mipim Award i kategorien ”Best Healthcare Development”.

- Det har været en stor udfordring at arbejde med arkitektur og design for dem som behøver det mest. Og en stor glæde at opleve også international anerkendelse af dette arbejde, siger partner Christian Karlsson fra Karlsson Arkitekter.

Helende arkitektur har været et bærende princip for psykiatrisygehuset. Patienterne har adgang til blandt andet frodige gårdhaver og stillehaver.

Overalt anvendes intelligent LED-belysning til at genskabe dagslysets naturlige farvemæssige forandringer over døgnet.

På væggene har billedkunstner Malene Landgreen og digter Ursula Andkjær Olsen skabt farver og poesi, og alle patienter sikres daglig motion og bevægelse gennem en bred vifte af sports- og motionsaktiviteter, herunder en indendørs pool med spa.

Vilhelm Lauritzen vandt i 2015 en Mipim Award i kategorien "Best Futura Mega Project" for Nyt Hospital Nordsjælland, som er tegnet i samarbejde med Herzog & de Meuron. Faktisk blev det til hele to Mipim-priser det år, idet Vilhelm Lauritzen også vandt en pris i kategorien ”Best Residential Development” for Krøyers Plads i København i samarbejde med Cobe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109