23948sdkhjf

NCC indvier nyt asfaltlaboratorium

Tre analyseafdelinger bliver til én, når NCC samler deres afdelinger i Fredericia, og det skal skabe bedre kvalitetssikring

NCC indviede torsdag deres nye laboratoriefaciliteter i Fredericia. Dermed vil virksomheden forsøge at skabe et endnu stærkere fokus på udvikling og kvalitetssikring af asfalt i koncernen. De i alt 1.099 kvadratmeter lokaler danner frem over rammerne for analyse af blandt andet asfaltprøver i Danmark, og beslutningen om at samle alle koncernens asfaltlaboratorier tæt ved Lillebæltsbroen sker efter ønske om at samle alt under ét tag.

- Jeg var den første der flyttede ind, så min kontorplads har været her siden den anden januar, fordi jeg var nødt til at være her, når håndværkerne startede. Men det er et fantastisk dejligt sted med store lyse lokaler, højt til loftet og god plads, som giver god mulighed for at udvikle os, og nu er vi endelig driftsklare. Så det er en stor dag for os, siger Kristina Bolbro Agerholm, der er laboratoriechef og står i spidsen for det nye centralt placerede laboratorium.

Skal dokumentere kvalitet
Sammenlægningen sker blandt andet for at effektivisere og samtidig skære toppen af udgifterne ved indkøb nyt analyseudstyr. Arbejdet, som kommer til at foregå på det nye laboratorium, omfatter blandt andet produktionskontrol af egne produkter, men også kontrol af de råvarer, som købes hjem for at sikre, at de lever op til den kvalitet, som efterspørges. Derudover skal kvaliteten af de materialer, som køres ud fra NCCs fabrikker løbende dokumenteres både som ufærdige og færdige produkter.

- Vi producerer mere end 1,2 millioner ton asfalt om året. Derfor er kvaliteten helt afgørende for os - både fordi vores kunder skal kunne stole på, at vi leverer det, som er aftalt, og fordi vi har en ambition om at sætte et kvalitetsaftryk på vores veje i Danmark. Det gør vi blandt andet ved at samle vores faglige kompetencer ét sted og løbende kvalitetssikre vores produkter - både den producerede asfalt og kontrol af den færdigudlagte asfalt, siger Kim Krøis, der er adm. direktør i NCC Industry, Asfalt.

Alle afdelinger samles
De nye lokaler skal huse NCC Industry’s tekniske afdeling, som blandt andet består af produktionskontrol- og udviklingslaboratorie, teknisk produktsupport samt Kvalitet & Miljø. Medarbejderne er hentet fra NCC’s tidligere laboratorium i Vejen, der flytter til de nye lokaler i Fredericia. I løbet af foråret bliver medarbejderstaben udvidet, når laboratoriet i Aalborg også flyttes til Fredericia, og i 2018 ventes afdelingen på Sjælland at følge trop.

- Det nye laboratorium giver i alt 25 nye arbejdspladser i området og skal give mere udvikling af solide løsninger på asfaltområdet. Udover at vi fortsat dokumenterer de produkter, som vi leverer til kunderne, vil vi gerne forbedre asfaltbelægninger, så vi forlænger produkternes levetid, blandt andet slidlagets styrke og holdbarhed, siger Kristina Bolbro Agerholm.

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129