23948sdkhjf

Domea kårer vindere af milliardudbud

Fire entreprenører vinder rammeaftale om nye boliger i hovedstadsområdet.

Under overskriften ”Boliger for Alle” sendte Domea i efteråret en omfattende partnerskabsaftale på boligbyggeri i København i udbud, og nu er vinderne fundet.

Anker Hansen & Co., NCC, Dansk Boligbyg og Daurehøj Erhvervsbyg er de fire entreprenører, som over de kommende fire år vil komme i spil til nye boligbyggerier for anslået op mod 2,8 mia. kroner.

Hos Anker Hansen & Co. glæder administrerende direktør Erik Bech-Pedersen sig over aftalen, der sikrer virksomheden adgang til at byde på en lang række spændende opgaver i de næste fire år.

- Og så håber vi, at rammeaftalen vil være med til for alvor at manifestere os som nybyg-entreprenør i den almene sektor, siger han med henvisning til den vækstplan, som skal fordoble Frederikssund-virksomhedens omsætning frem mod 2020.

Hurtige og billige byggekoncepter
Domeas partnerskabsaftale indebærer en række miniudbud på nybyggerier med 150-200 boliger med opgangsvis blanding af boligformer. Hensigten er at opføre almennyttige boliger, andelsboliger, ejerboliger og private udlejningsboliger i ét og samme projekt.

De fire entreprenører har alle budt ind med et byggekoncept, der modsvarer Domeas ønske om ’type-etagehuse’ – modulopbyggede råhus i betonelementer, som kan udføres hurtigt og billigt.

Tildelingen af konkrete projekter vil ske efter miniudbud, og entreprenørerne har også mulighed for selv at byde ind med mulige byggegrunde. Målsætningen er at bygge cirka 800 nye boliger partnerskabsaftalen over de kommende fire år.

- Det skal ses som en aftale, der sikrer, at vi meget hurtigt kan komme i gang med at bygge, når vi får byggegrunde stillet til rådighed, forklarer byggechef Charlotte Nørbak fra Domea.

Det står således endnu ikke klart, hvor og hvornår det første projekt skal realiseres. Ifølge Charlotte Nørbak skal Domea nu i dialog med de fire valgte entreprenører for at få overblik over de projektmuligheder, de hver især har budt ind med.

Domea har yderligere et stort rammeaftaleudbud ude. Der er tale om et traditionelt totalentrepriseudbud, hvor tildeling af konkrete opgaver sker efter kaskademodellen. Ifølge Charlotte Nørbak vil Domea i løbet af kort tid være klar til at gå ud med navnene på seks prækvalificerede entreprenørfirmaer til aftalen, der har en værdi af op mod 1,98 mia. kroner.

Fremtidens almene storbybolig

Der er pres på boligmarkedet i hovedstaden, og Københavns Kommune valgte derfor i efteråret 2015 at indgå partnerskaber med almene boligorganisationer om at udvikle fremtidens almene storbybolig.

Det mundede ud i tre konkrete aftaler med henholdsvis SAB og AKB v/KAB og 3B, der står bag konceptet "Generationernes Byhus", Lejerbo, AAB og FSB der står bag konceptet "Småt og Smart – Almene Storbyboliger" samt Domea med konceptet ”Boliger for Alle” med blandede boligformer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109