23948sdkhjf

Lundgaard & Tranberg vinder nyt erhvervsprojekt

Det københavnske arkitektfirma har vundet konkurrencen om at opføre et 15.000 m2 stort kontorbyggeri på Langelinie i København.
Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Cowi sikrede sig torsdag sejren i arkitektkonkurrencen om et nyt erhvervsbyggeri på Langelinie i København.

Vinderforslaget er et moderne pakhus, der skal sætte nye standarder for bæredygtigt kontorbyggeri. Projektet er på cirka 15.000 m2 og vil føje sig til rækken af ældre og nyere ’pakhuse’ på Langelinie Allé:

- Langelinie har en særlig betydning for mange Københavnere og andre, der besøger byen, og det er en drøm at få mulighed for at tegne et byggeri med så enestående en beliggenhed, siger Peter Thorsen, der er administrerende direktør hos Lundgaard & Tranberg.

Projektet bygger på et nyskabende energi- og indeklimakoncept, der lever op til kravene for byggeri i lavenergiklasse 1. Dette vil ellers først være et krav fra 2015, men for bygherren, ATP Ejendomme, er der tale om et helt bevidst valg:

- Vi oplever en stigende interesse i markedet efter bæredygtigt byggeri. Med denne både smukke og energirigtige kontorbygning, kan vi tilbyde kommende lejere en topmoderne arbejdsplads med en helt unik placering, siger afdelingschef Christian Hartmann.

Det er tanken, at bygningen skal udlejes til én eller flere virksomheder. ATP Ejendomme påbegynder opførelsen af det syv etager høje byggeri, når der er et tilstrækkeligt lejergrundlag – sandsynligvis i løbet af 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173