23948sdkhjf

200 m2 med bæredygtighed i centrum

FSC Danmark og projektet ”Home Green Home” vil gøre det bæredygtige hverdagsliv mere konkret for danskerne.
Fra fredag den 25. september og weekenden ud løber boligmessen ”Boligdrømme for Alle” af stablen i Messecenter Herning.

Messens tema er bæredygtighed, og i løbet af de tre dage vil blandt andre FSC Danmark forsøge at trække klimadebatten ned på jorden.

Med projektet ”Home Green Home” giver FSC de besøgende chancen for at træde ind i køkken, badeværelse eller soveværelse for at se en masse konkrete eksempler på, hvordan man kan leve bæredygtigt:

- Det er et meget spændende samarbejde, vi har indgået med FSC Danmark og de unge arkitekter, for vi kan her være med til at vise, at bæredygtighed langt fra er kedeligt. Det er tværtimod nyskabende og trendy design, som vi ser frem til at vise messens mange besøgende, siger projektleder Marianne Houmann Jensen fra ”Boligdrømme for Alle”.

”Home Green Home” består af 100 m2 bolig og 100 m2 have. Flere end 40 virksomheder deltager med ét eller flere produkter i huset, og målet er at gøre klimaspørgsmålet nærværende samt vise, at det ikke er så svært for den enkelte dansker at gøre en forskel:

- Ordet bæredygtighed er i sig selv svært, fordi det er så bredt. Man kan jo være bæredygtig i måden man transporterer, spiser eller indretter sig på. Det er ganske enkelt en jungle, og folk har brug for oplysning, hvis de skal have en chance for at vurdere, hvordan de vil leve med bæredygtighed, forklarer møbelarkitekt Jonas Pedersen fra tegnestuen Formatur, der er med på udstillingen.

- Det er faktisk nemt at bo og leve bæredygtigt, det kræver bare, at man ved, hvad man skal kigge efter, og det har vi givet et bud på med Home Green Home. Der er både økologiske fødevarer, energirigtige hårde hvidevarer, bæredygtige gulve og meget, meget mere. Det handler ikke om i morgen, om to måneder eller tre år. Det handler om, hvad man som forbruger kan gøre i dag, supplerer Morten Husted Brodde, kommunikationsmedarbejder hos FSC Danmark.

Læs mere på www.homegreenhome.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109