23948sdkhjf

Grønlandsk specialordre stiller krav til logistikken

Når man skal hytter helt til Grønland, kræver det et helt særligt overblik og professionel logistik.

Tele Greenland har hyret Ajcon Entreprenør- og ingeniørfirma i Vejle til at levere i alt ni specialhytter, som nu er i fuld gang med at blive produceret. Hytterne skal være særligt robuste og er derfor konstrueret, så de kan modstå vejr, vind – og isbjørne.

De ni specialhytter leveres til Grønlands vestkyst og skal huse teknisk udstyr til radiokædesystemerne, der er placeret langs Grønlands kyst. Derfor skal hytterne kunne bruges til, at personale kan overnatte i dem.

Husene leveres komplette med alt fra køjesenge til køkkener – og de færdigproduceres i Vejle, hvor de efter en prøvesamling adskilles og nedpakkes i kasser med en maksimal vægt på 800 kg. 

Fra Vejle transporteres de til Ålborg Havn, hvor de sejles videre til Grønland. Her transporteres husene så med helikopter ud til radiokædestationerne i de grønlandske fjelde, hvor de etableres og færdigsamles.

Logistikken og de ekstreme klimaforhold stiller særlige krav til en stærk projektstyring, og opgaven kalder på stærke entreprenør- og ingeniørkompetencer, skriver Ajcon i en pressemeddelelse.

Ajcon har også tidligere spillet en væsentlig rolle i etableringen af den grønlandske teleinfrastruktur. Fra virksomheden i Vejle har man igennem de seneste 28 år leveret i alt 150 præfabrikerede, bjørnesikrede specialhytter til de ubemandede radiokædestationer, hvoraf mange er anlagt på fjeldtoppe i op til 1.300 meters højde. Med ekstremt krævende klimatiske og geografiske forhold er digitalisering i Grønland nemlig en opgave ud over det sædvanlige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08