23948sdkhjf

Building Green går all in på Aarhus

Den første jyske udgave af byggemessen er den hidtil mest ambitiøse.

Efter seks år i Forum København med støt stigende succes tager Building Green i næste uge springet over Storebælt.

Det sker, når Centralværkstedet i centrum af Aarhus den 29. og 30. marts danner rammen om den første jyske udgave af ”Danmarks største bæredygtige event”.

Den europæiske kulturhovedstad anno 2017 markerer sig stærkt inden for byudvikling i disse år med en ny og spændende havnefront, letbane, Danmarks største hospitalsbyggeri og snart også en ny arkitektskole.

Aarhus vokser med 4-5.000 indbyggere årligt og har samtidig en målsætning om at være CO2-neutral i 2030. Det handler derfor om at bygge smart, bygge tæt – og bygge bæredygtigt.

I Lisbjerg i nord og i Elev i syd er nye bæredygtige byområder på vej, som på hver sin måde vil demonstrere, hvordan grønne teknologier kan tænkes ind, når vi udvider vores byer.

Har manglet jyderne
I en tid hvor fagmesserne har det svært, formår Building Green at vokse år for år. Senest til flere end 7.000 besøgende i Forum, hvilket ifølge projektleder Sarah Elhauge er et vidnesbyrd om, at bæredygtighed ikke bare er en døgnflue, men derimod en dagsorden, som vil fortsætte med at udfolde sig i byggebranchen.

Men jyderne har manglet på Building Green. Blot en tiendedel af de besøgende i København har folkeregisteradresse i Jylland eller på Fyn. I betragtning af hvor meget der sker på bæredygtighedsfronten vest for Storebælt, er potentialet slet ikke forløst, og det er en del af forklaringen på, at Building Green nu ekspanderer med en søsterevent i Aarhus.

Mest ambitiøse program til dato
Alle stande er for længst udsolgt, og i alt 62 udstillere vil være på plads i DSB’s gamle værkstedsbygning, når borgmester Jacob Bundsgaard onsdag formiddag går på scenen for at holde sin åbningstale.

62 udstillere er godt 90 færre end senest i Forum. Men det betyder ikke, at Building Green Aarhus bliver en light-udgave. Tværtimod kommer Building Green ifølge arrangørerne til Aarhus med sit ”til dato mest ambitiøse konferenceprogram”.

De besøgende kan blandt se frem til at møde den franske arkitekt Antoine Chaaya, Cradle to Cradle-præsidenten Lewis Perkins og den hollandske arkitekt Césare Pereen sammen med stærke danske navne som Anders Lendager, lendager Group, Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects, Cubo-partner Lars Juel Thiis og Schmidt Hammer Lassen-medstifter Morten Schmidt.

Hertil kommer paneldebatter, speeddating og guidede ture til nogle af de byggerier, der er med til at sætte en bæredygtig dagsorden i Aarhus.

Find hele programmet på Building Greens hjemmeside

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126