23948sdkhjf

International bæredygtighedspionér på Aarhus-visit

”Built Positive” er mantraet for Cradle to Cradle-præsident Lewis Perkins, som er blandt talerne på Building Green Aarhus

Byggematerialer skal indgå i et konstant kredsløb frem for at ende som vejfyld eller i et forbrændingsanlæg.

Hvordan vi kommer dertil, vil præsidenten for Cradle to Cradle Innovation Institute, Lewis Perkins, give et bud på, når han gæster Building Green i Aarhus den 30. marts.

Idéen, som de hos Cradle to Cradle kalder ”Built Positive”, går ud på, at bygninger i fremtiden skal fungere som en slags ’banker’ for byggematerialer, som dermed får en helt ny rolle i et større bæredygtighedsperspektiv.

- Built Positive skal styrke det byggede miljøs positive indvirkning på menneskerne, planeten og økonomien. Det skal ske ved at hjælpe byggeaktører med fokus på bæredygtighed til at skabe bygninger, der fungerer som materialebanker, siger Lewis Perkins.

Bygninger skal kunne skilles ad
Han peger på materialeudvælgelse ud fra Cradle to Cradle-principper, konstruktioner der gør det lettere at adskille bygninger og genvinde de brugte materialer samt etablering af værdikædesamarbejder som nogle af de tiltag, der skal til for at gøre visionen til virkelighed.

Hvis byggeriet tager Built Positive-tankegangen til sig, vil det kunne styrke både finansiel og samfundsmæssig værdiskabelse, mener Lewis Perkins.

- Built Positive vil hjælpe bygningsejere til at skabe større økonomisk værdi, mens brugerne vil få sundere rammer at bo og arbejde i. For miljøet vil gevinsten være mindre belastning fra vækst og forbrug, siger han.

Ser frem til nye bæredygtige kontakter
Lewis Perkins er en af en række fremtrædende videnskapaciteter inden for bæredygtighed i relation til byggeriet i og uden for Danmark.

Han ser frem til stå ansigt til ansigt med en bæredygtighedsinteresseret dansk byggesektor og knytte nye kontakter, der deler hans entusiasme og optimisme omkring det grønne byggeris fremtid.

- Events som Building Green er vigtige i forhold til at fremme læring, vidensdeling og samarbejde, og det er hvad vi har brug for, når vi skal skabe den næste generation af grønne og bæredygtige byggerier, siger Lewis Perkins.

Han er optimistisk i forhold til at styrke bæredygtige konstruktionsprincipper og materialekredsløb inden for byggeriet. 

- Nu, hvor cirkulær økonomi for alvor er ved at vinde fodfæste på globalt plan, er også en cirkulær materialeøkonomi mere relevant end nogensinde, siger Lewis Perkins.

Lewis Perkins’ indlæg ”A new value proposition for the built environment” kan høres på Building Green i Aarhus 30. marts kl. 10.30.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093