23948sdkhjf

Grønt lys til 200 boliger i Aarhus C

Nyt byggeri ved Carl Blochs Gade og Skovgårdsgade bliver starten på en helt ny bygade.

Forslaget til omdannelsen af det gamle æggepakkeri ved Godsbanen i Aarhus blev offentliggjort i september, og nu er lokalplanen for projektet vedtaget af byrådet.

Området ved Carl Blochs Gade og Skovgårdsgade får 200 nye boliger, der spænder fra delelejligheder over familieboliger til byhuse. Stueetagerne bliver brugt til fællesfaciliteter for beboerne og til erhvervsmæssige formål som værksteder, restauranter, caféer og lignende.  

Det bevaringsværdige æggepakkeri vil komme til at huse mindre virksomheder, kontorfællesskaber og iværksættere.  

- Området får masser af blandede og attraktive boliger, og samtidig tilfører vi endnu mere liv og kreativitet til et allerede meget inspirerende område af byen, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Bag projektet, der er tegnet af Sleth Arkitekter, står ejendomsselskabet Domis og udvikleren Rune Kilden.

Foruden at bringe nye boliger og erhvervslokaler til området vil projektet være starten til en ny bygade, der bliver den østlige indgangsport til det nye brokvarter langs Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej.

- Planen vil ikke bare give en del af Godsbanen og Carl Blochs Gade et løft, men flytte hele bydelen fremad, siger Kristian Würtz.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11