23948sdkhjf

’Tør’ idrætshal bliver til vandkulturhus

Med 14 mio. kroner fra Realdania er unikt projekt tæt på at blive til virkelighed i Thyborøn.

For første gang i danmarkshistorien skal en idrætshal omdannes til vandkulturhus.

Bestyrelsen i Thyborøn Fritidscenter fik idéen, da svømmehallen på den lokale skole måtte lukke på grund af dårlig stand, og med en bevilling på 14 mio. kroner fra Realdania er projektet nu tæt på at blive til virkelighed.

- Vi har ventet med spænding i lang tid, og vi har løbende har en god dialog med Realdania. Nu er beslutningen truffet, og det er med den – indtil videre – største donation til projektet, siger bestyrelsesformand Chris Olesen fra Thyborøn Fritidscenter.

Et eksempelprojekt
”Projekt Vandværk” er tegnet af arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard og omfatter en idrætshal på godt 1.300 kvadratmeter med tilstødende mellembygning og foyer.

Hallen vil blive omdannet, således at 2/3 bliver til vandkulturhus og 1/3 til multihal. Desuden vil flere funktioner i huset blive omplaceret for at skabe mere sammenhæng i huset og understøtte mulighederne for fællesskaber. 

Målet er, at vandfaciliteterne kan styrke centrets rolle som et vigtigt omdrejningspunkt for områdets idrætsmæssige, kulturelle og sociale liv. Vandkulturhuset vil i særlig grad udvide mulighederne for turister i og omkring Thyborøn i ydersæsonerne. 

- Vandkulturhuset vil blive et eksempelprojekt, som kan danne inspiration og forbillede for lignende initiativer andre steder i Danmark – ingen har tidligere etableret en facilitet til vandaktiviteter i et eksisterende ’tørt’ idrætshal byggeri, siger programchef Per Schulze, Realdania.

Turbo på indsamlingen
Med bevillingen fra Realdania er der nu rejst godt 33 af de 37 mio. kroner, som projektet koster. Tidligere har blandt andre Lokale og Anlægsfonden og Lemvig Kommune bidraget til finansieringen, og initiativtagerne sætter nu turbo på indsamlingen blandt byens borgere.

- Vi sætter turbo på privatindsamlingen nu og håber og tror på, at Thyborøns borgere finder tegnebogen frem, for det er nu det gælder, siger centerchef Jesper Vinther Fruergaard.

Næste skridt i processen bliver at færdiggøre tegningerne og gøre klar til projektering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141