23948sdkhjf

Hektisk døgn gav spændende bud på fremtidens København

Efter en intens 24-timers konkurrence lykkedes det for Spektrum Arkitekter / Esbensen Rådgivende Ingeniører at sikre sig sejren i workshop-battlen ”CPH Redux 2009”.
I anledning af Arkitekturens dag den 1. oktober havde Akademisk Arkitektforening og IDA Byg sat fire teams af arkitekter og ingeniører i stævne i København.

Opgaven lød på at skabe et mere miljøvenligt København, og på 24 timer skulle de fire teams komme med bud på, hvordan fremtidens bæredygtige København skal se ud:

Vinder af konkurrencen blev et team af medarbejdere fra Spektrum Arkitekter og Esbensen Rådgivende Ingeniører, som med projektet ”Grøn Bølge” gav et bud på fremtiden for området omkring Kalvebod Brygge og Fisketorvet.

Projekttitlen refererer til et forslag om at skabe en 'grøn bølge' i form af et stort grøn parkstrøg over Kalvebod Brygge. Den grønne park tænkes som en art videnspark for nye bæredygtige teknologier. Et sted hvor man dels får mulighed for at stifte bekendtskab med klimaområdet, og dels et sted hvor fremtidens bæredygtige løsninger og forsøg formidles og afprøves.

- Det var meget imponerende at se kvaliteten af alle fire forslag, som er blevet til på ét døgn. Det var ikke en nem opgave for dommerne at vælge mellem forslagene. Jeg synes, der var spændende ideer og stof i alle fire projekter til en bredere diskussion af visionerne for et bæredygtigt København og håber især, at der bliver lejlighed til at vores vinderprojekt kan videreudvikles og bidrage til dette, siger Henrik Sørensen, Udviklingsdirektør hos Esbensen.

Forslagene udstilles på Københavns Hovedbibliotek frem til den 8. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.162