23948sdkhjf

Stort underskud hos Pipers Teglværker

Aalborg-virksomheden kom ud af 2008/09 med et underskud på 25 mio. kroner. En række tilpasninger gør dog, at ledelsen venter bedring i indeværende regnskabsår.
Afmatningen i byggebranchen har været hård for Pipers Teglværker, der i det forgangne regnskabsår måtte se sit 2007/08-overskud på 28,6 mio. kroner forvandlet til et underskud på 25,3 mio.

Den primære årsag til udviklingen er den markant faldende efterspørgsel, der har medført, at Pipers Teglværker pt. udnytter mindre end 50 % af sin produktionskapacitet:

- Markant lavere salg, lav udnyttelse af produktionsapparatet og dermed stigende produktionsomkostninger er en udvikling, der har medført en kraftig tilbagegang og et utilfredsstillende resultat af den primære drift, konstaterer ledelsen i sin årsrapport.

Resultaterne i datterselskaberne Randers Tegl og Carlsberg Bjælker betegnes som ”utilfredsstillende”, mens udviklingen i Carlsberg Mur betegnes som ”stærkt utilfredsstillende”. Dette skyldes en fuldstændig opbremsning af et byggeprojekt, som har været hovedgrundlaget for selskabets salgsaktiviteter.

Ledelsen forventer, at den generelle byggeaktivitet aftager yderligere i regnskabsåret 2009/10. Tilpasning af omkostningerne til det lavere produktionsniveau gør dog, at man venter et bedre resultat end i 2008/09:

- Resultatet vil dog stadig ikke være tilfredsstillende og formodes at resultere i et mindre underskud, lyder det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094