23948sdkhjf

Dansk arkitekt er med i byggeboom på Cypern

Jonas Upton-Hansen og hans tegnestue sætter et skandinavisk aftryk i Limassol med et 100 meter højt tårnhus.

Limassol på Cypern er en by i udvikling, og Upton-Hansen Architects er med et nyt tårnhus, "Skytower", en del af det byggeboom, som byen oplever i øjeblikket.

Jonas Upton-Hansen og hans team skal i samarbejde med ingeniørfirmaet BG&E stå for opførelsen af et 100-meter højt tårnhus med i alt 11.000 kvm. bebygget areal fordelt på 84 lejligheder, biograf, spa, fitnesscentre, pool og parkering. Når tårnet står færdigt, vil det bestå af eksklusive boliger på 25 etager.

-  Det er en særlig opgave at bygge noget så moderne som tårnhuse i en historisk by som Limassol. Vi har lagt energi i at bidrage med noget nyt og fremadskuende, mens vi stadig er tro mod områdets identitet, siger Jonas Upton-Hansen i en pressemeddelelse.

BG&E og Upton-Hansen Architects har gennem flere fælles projekter fået opbygget et tæt samarbejde. I Skytower er det lykkedes projektteamet at styrke selve konstruktionen af tårnhuset, så slanke søjler og udkravede balkoner er blevet en mulighed. Det forsyner alle lejligheder med attraktive udearealer og udsigt.

- Vores valg af bygningskonstruktion og balkoner tillader et enkelt design med rene linjer, og det passer godt ind i områdets lette arkitektur, siger Jonas Upton-Hansen.

En integreret del af projektet er anlæggelsen af en 2.000 kvm. stor offentlig park. Bygherren Prime Property Group har haft et ønske om at skabe et stort grønt område, hvilket er tænkt ind i designet ved at skabe et kompakt tårn med et begrænset fodaftryk.

- Et vigtigt element i designet har været landskabsarkitekturen omkring Skytower, så vi rent visuelt kunne få tårnet til at vokse ud af landskabet og dermed sammenbinde det med området - samtidig med at de lokale også kan få gavn af området, forklarer Jonas Upton-Hansen.

Projektet er planlagt til at begynde i slutningen af 2017 og stå færdig i løbet af 2019.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14