23948sdkhjf

Hæder til københavnsk vartegn

Olafur Eliassons Cirkelbro har modtaget årets konstruktionspris.

Cirkelbroen i København er her til eftermiddag blevet hædret med årets konstruktionspris, der uddeles af Dansk Forening for Brobygning og Bærende Konstruktioner, IABSE-Danmark.

Prisen gives til en konstruktion, der er bemærkelsesværdig, innovativ, kreativ eller som på anden måde er en inspirerende konstruktion.

Hos Rambøll, der har været rådgiver på projektet, glæder projektleder Lars Tørrild Thorbek sig over prisen, fordi den er med til at synliggøre den ingeniørmæssige bedrift, der ligger bag Olafur Eliassons design.

Rambøll har stået for den tekniske og funktionelle konstruktion af broen, hvor det har været afgørende at bevare det kunstneriske design. Konstruktionen er speciel ved, at den tekniske installation ligger under vand og inde i de fem smukt designede bropiller.

- Vi har for eksempel regnet på, hvordan vandets saltholdighed påvirker broens flydeevne. Fordi broen flyder, når den svinger for at åbne, blev vi nødt til at tage højde for denne faktor. Desuden valgte vi en svingmekanisk løsning, der gør den tonstunge bro i stand til roligt at svinge, når den åbner for passerende fartøjer, fortæller Lars Tørrild Thorbek.

Med prisen kommer Cirkelbroen i selskab med andre kendte Rambøll projekter som Operaen og Hotel Bella Sky, der også er hædret for deres spektakulære konstruktioner.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094