23948sdkhjf

24.000 m² citycenter på vej til Skanderborg

Om en lille måned ventes byrådet i Skanderborg at godkende opførelsen af et nyt bycenter med butikker, kontorer og parkeringshus.
Hvis alt går som ventet vil opførelsen af et nyt citycenter om få måneder blive indledt i Skanderborg.

Centeret, der er tegnet af Aarhus Arkitekterne, kommer til at rumme i alt 24.000m². Der bliver plads til ca. 25 butikker fordelt på 10.000m² butiksareal. Desuden opføres 4.000 m² kontorareal samt 420 p-pladser fordelt på to etager.

Udlejningen af centret, som kommer til at ligge på den såkaldte Gasværksgrund, er i fuld gang, og flere lejere har allerede skrevet under. Dansk Supermarked etablerer et 3.500m² stort Føtex-varehus i centret, og der er desuden indgået aftaler med Fætter BR, Deichmann Sko og H&M:

- Inklusive Føtex har vi allerede over halvdelen af centret på plads, men med lokalplanen får vi mulighed for også at påbegynde byggeriet, og det er en væsentlig faktor i dagens Danmark. Vores lejerportefølje vil nu kunne se, at centret reelt bliver til noget. Finanskrisen har jo unægtelig betydet, at udlejerne generelt har hårde vilkår, men vi tror på Skanderborg. Der er et købestærkt publikum i Skanderborg, og byen har brug for et alternativ til Århus og Horsens, som trækker handelen ud af byen, siger Mogens Pedersen, administrerende direktør i Braaten+Pedersen, som er ansvarlig for udlejningen.

Citycentret i Skanderborg bliver et såkaldt convenience center, hvor det skal være nemt, bekvemt og hurtigt for borgerne at gøre de daglige indkøb. Der bliver plads til en række butikker, som ikke er i Skanderborg i dag, og som vil supplere det nuværende udbud.

Formelt forventes en godkendelse af lokalplanen på et byrådsmøde den 16. december, hvor også kommuneplanen godkendes. Byggeriet, som er under ledelse af A. Enggaard A/S, går herefter i gang primo 2010, og centret vil stå klar til åbning i efteråret 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109