23948sdkhjf

Se billederne: Stort Aarhus-projekt er tilbage på sporet

Problematiske jordbundsforhold har besværliggjort byggeriet af Frederiks Plads.

I starten af 2015 tog Bricks og NCC hul på de første udgravninger til det, der skal forvandle DSB’s tidligere komponentværksted til et spændende miks af boliger, butikker og erhverv i kvarteret omkring Værkmestergade og Jægergårdsgade i det centrale Aarhus.

Svære jordbundsforhold har forsinket byggeriet, og hos Bricks oplyser direktør Philip Foss, at tre bygninger med boliger vil stå færdige i løbet af et år i den nye bydel midt i Aarhus.

Indflytningen for beboerne til de 150 lejligheder vil finde sted fra fra slutningen af året og frem til næste forår.

- Det er skønt, og vi glæder os til at byde velkommen til de første beboere til efteråret. Frederiks Plads bliver ikke kun et nyt pejlemærke og omdrejningspunkt for Aarhus midtby – det bliver samtidig et fantastisk sted at bo, siger Philip Foss.

Første etape med 12.000 kvadratmeter boliger og 1.500 kvadratmeter butikker ud til Jægergårdsgade skulle oprindeligt have stået færdig i begyndelsen af 2017. Men vanskeligheder i den 8-9 meter dybe byggegrube har medført, at afleveringen måtte udskydes.

Frederiks Plads er tegnet af C.F. Møller og har fået sit navn efter det indre torv, som dannes med byggeriet af i alt syv nye bygninger på i alt 48.500 kvadratmeter. Foruden første etape, som Bricks udvikler, omfattede projektet oprindeligt en erhvervsdel på cirka 35.000 kvadratmeter, udviklet af NCC Project Development. I starten af 2017 indgik Bricks og NCC imidlertid en aftale, som betyder, at et 24 etager højhus ændres fra erhverv til bolig. Det første erhvervsbyggeri i området blev igangsat i november sidste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126