23948sdkhjf

IF-koncernens fremtid er fortsat helt uafklaret

Der er fortsat ikke fundet en køber til aktiviteterne i det konkursramte nordjyske nedbrydningsfirma IF Group og i miljøselskabet IFR Aalborg (recycling) der er under rekonstruktion. Det fortæller kurator og rekonstruktør Gert Nissen.

- Vi har seriøse og professionelle forhandlinger til flere sider, men vi har endnu ikke kunnet underskrive nogen salgsaftaler, siger han.

Værdierne ligger i projekter
I nedbrydningsfirmaet IF Group består værdierne hovedsagelig af de mange nedbrydningsprojekter, som det konkursramte nedbrydningsfirma havde over hele landet.

- Vi prøver at få frasolgt projekterne i så store klumper som muligt, for så skal der indgås færre aftaler, siger Gert Nissen.

Kurator har endnu ikke overblik over, hvor store krav kreditorerne i IF Groups konkursbo har rejst, og hvor mange værdier (aktiver) der er til at dække kravene.
Det fremgår af den fortrolige liste over kreditorer i IF Group, som Nordjyske Stiftstidende er kommet i besiddelse af, at der i IF Groups bogholderi stod over 200 firmaer.

Som Nordjyske tidligere har fortalt, så har to projektledere fra IF Group - Morten Rytter og Heino Sørensen - efter konkursen været med til at stifte selskabet Titan Nedbrydning A/S.

Ingen garantier
Projektledernes nyoprettede nedbrydningsselskab har ifølge Nordjyskes oplysninger været i forhandlinger med kurator om at købe nedbrydningsprojekter ud af IF Groups konkursbo.

Men Titan Nedbrydning har været tvunget til at forlade forhandlingsbordet hos kurator, fordi selskabets forsikringsselskab ikke har villet stille de nødvendige garantier, erfarer Nordjyske.

I IFR Aalborg (recycling) der er under rekonstruktion, forsøger Gert Nissen at sælge de to miljøbehandlingspladser på Savannevej i Aalborg Øst og på Toftegaardsvej i Aalestrup.

- Jeg forsøger at sælge de to anlæg samlet, men det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre, siger Gert Nissen.

Aalborg Kommune har meldt IFR Aalborg til politiet for at opbevare ulovligt affald - fluff - importeret fra Norge på pladsen på Savannevej.

Men politianmeldelsen behøver slet ikke at gøre det sværere at sælge anlægget i Aalborg Øst.

- Hvis affaldet er ulovligt, så skal den norske eksportør af fluffen - Metallco Stene - tage affaldet retur eller alternativt bekoste en miljøafhjælpning herhjemme, og derfor gør jeg ud fra, at Metallco er interesseret i at bidrage til en løsning, siger han.

 

Meget mere om IF Group-sagen

Building Supply, 16. marts 2017: 
IF-konkurs: Frasalg i kapløb med tiden

Building Supply, 10. marts 2017:
IF Group går konkurs

Licitationen, 10. marts 2017.
IF-konkurs: 3F fastholder krav

Building Supply, 6. marts 2017:
Nedriver går i rekonstruktion

Building Supply, 9. marts 2017:
Nedriver anklages for million-snyd

Licitationen, 7. marts 2017:
IF Group væltet af mediestorm

Licationen, 16. januar 2017:
3F anmelder nedbrydningsfirma for injurier

Licitationen 10. januar 2017:
3F rejser dobbelt millionkrav mod nedriver

Building Supply, 26. november 2016:
Kæmpekrav mod nordjysk nedbryder

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126