23948sdkhjf

Se billederne: Danmarks højeste hus skal skabe liv året rundt

Det godt 130 meter høje Lighthouse-byggeri giver offentlig adgang til toppen.

Torsdag blev det offentliggjort, at konsortiet Lighthouse United skal opføre Lighthouse-højhuset i havnebydelen Aarhus Ø. Med sine 40 etager og 130 meter bliver det Danmarks højeste bygning.

- Vi vil skabe liv, døgnet rundt – ikke kun for Lighthouse’s beboere men for hele Aarhus, siger ejendomsudvikler Rune Kilden, der står bag projektet sammen med investoren Claus Hommelhoff.

Med på det vindende team har de arkitektfirmaerne 3XN, Sleth og Schønherr. Intentionen har været at skabe et projekt, der tilbyder en række differentierede byrum.

Tårnet vender mod nord og vandets store skala og trapper ned mod dets naboer og deres mellemstore skala, for til sidst at komme helt ned i den menneskelige skala med bygninger i 2-4 etager mod ”Kvarterspladsen” på grundens vestlige del. Derved lukkes lyset ind i det store gårdrum, hvor naturlegeplads og pavilloner skaber liv i øjenhøjde.

Lynelevator til toppen
- Lighthouse er et ekstrovert byggeri, der åbner sig op mod omgivelserne og inviterer hele området til at tage del i de aktiviteter, der udfolder sig omkring projektet. Vi har haft særligt fokus på sol- og vindforholdene omkring tårnet, for det er vigtigt at skabe rum. Hvor det er rart at opholde sig, beskriver Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør hos 3XN.

Lighthouse kommer til at bestå af lejligheder i mange forskellige størrelser fra 1-værelseslejligheder på 50 m2 til 2-værelseslejligheder og familielejligheder, en offentlig base med en række udadvendte funktioner, et Bugtcenter samt café og restaurant.

Via Bugtcentret i husets base vil en lynelevator føre de besøgende helt op til tårnets top og til en café og restaurant på fyrretyvende etage, hvor man får et fantastisk kig ud over Aarhusbugten og tilbage ind over Aarhus by.

Derudover vil der blive etableret en såkaldt ”Ø-linje” – et projekt, der skal skabe sammenhæng på Aarhus Ø samt liv på tværs af de fire øer på Pier 4. Ø-linjen er en sti – et byrum med byliv.

Byen møder bugten
Aarhus Byråd godkendte onsdag aften salget af grunden til Lighthouse United, som angiveligt betaler omkring 190 mio. kroner.

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2020, og borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig til at se, hvad han betegner som ” et meget flot og markant byggeri” skyde op på en af landets mest attraktive byggegrunde

- Med ’Bugtcenteret’ markerer vi igen, at Aarhus Ø rummer enestående muligheder for arkitektur og bymiljø i mødet mellem byen og bugten. Og samtidig er det en stor kvalitet, at bygningen inviterer byens borgere og gæster indenfor, siger Jacob Bundsgaard.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142