23948sdkhjf

Nyt Frihedsmuseum: Fire storentreprenører på plads

I første halvår 2019 skal et nyt museumsbyggeri stå færdigt som erstatning for det oprindelige Frihedsmusemuseum, der brændte i 2013.

Byggeriet til 93,7 mio. kroner har været udbudt i storentrepriser, og fire vindere er netop offentliggjort:

Byggeplads, byggegrube og råhus:
Arkil A/S Civil Work

Teknik:
GK Danmark A/S

Lukning og komplettering:
Juul & Nielsen A/S

Landskab:
Optimus Anlæg A/S

Arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg vandt arkitektkonkurrencen i maj 2015 med et forslag, hvor det nye museum tænkes opført med hovedparten af bygningen placeret under terræn.

Den samlede bygning er på 1.600 kvadratmeter, og hertil kommer ankomstpladsen uden for bygningen, der er beregnet til ophold, udeservering, arrangementer samt placering af udstillingsgenstande.

Etablering af byggeplads forventes at begynde ultimo april, hvorefter selve gravearbejdet begynder omkring juni. Når museet er færdigbygget i første halvår 2019, vil det blive overdraget til Nationalmuseet, der skal færdiggøre selve udstillingen.

Det samlede byggeri har et budget på 93,7 millioner kroner. A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal og Augustinus Fonden støtter genopførelsen med bevillinger på henholdsvis 20 og 10 millioner kroner, mens Staten finansierer det nye Frihedsmuseum med 63,7 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078