23948sdkhjf

Teglværkets ånd over nyt udviklingsområde

Constructa og Birch GM udvikler et helt nyt bykvarter på tidligere teglværksgrund.

På en gammel teglværksgrund i Silkeborg opføres en ny bydel, der med et stenkast til centrum, skov og søer ligger unikt placeret.

De lyse boliger er udviklet i et - ifølge arkitekt- og ingeniørvirksomheden Constructa - "tidløst og funktionelt design udført i tegl, i symbiose med områdets historie og omgivelser."

Birch GM er udvikler og bygherre af projektet på Teglværksgrunden, hvor Bøgild Teglværk tidligere har ligget.

Constructa er totalrådgivere og de første to byggeområder på grunden har fået gadenavnene ’Lysbrovænget’ med 49 etplansrækkehuse og ’Bøgildhøjen’ med større huse.

Lige nu er 72 boliger i to etager under udførelse på den tredje grund, og de vil stå færdige til efteråret.

Funktionelle tegl-boliger
Boligerne, der er mellem 75 og 125 kvm, er alle udført i kendte materialer og overflader, der skal underbygge stedets historie. Gamle træer og det kuperede terræn på den tidligere teglværksgrund er bibeholdt, så stedet bevarer karakteristika og sjæl:

- Designet er primært opbygget af træfelter og teglfacader, men med farvevariation i stentyperne, så områderne fremstår forskellige. Et hus i træ og tegl kan bliver smukkere med årene - det ældes med ynde - og det er i ånden af det gamle teglværk, siger Frank Sejersen fra Constructa, der er tegnestuechef og byggeleder på projektet.

I dette projekt har tegnestuen udviklet "et tidløst boligdesign, der er holdt lyst og venligt. Med loft til kip i køkkenalrummet sikres et godt lysindfald og en luftig fornemmelse, som føres med ud. Desuden er der gjort meget ud af de omkringliggende arealer. Boligerne har privat have til den ene side og et fælles areal til den anden", skriver Constructa i en pressemeddelelse.

- Firmaets dna er tværfaglig rådgivning, og vi har en palet af fagspecialister inden for byggebranchen, tilføjer Frank Sejersen.

- Vi holder af hverdagens arkitektur, og boligerne på grunden afspejler netop det Boligerne er opført i gedigne materialer. De er praktisk indrettet og lever op til nutidens krav til boliger i design og funktionalitet, samtidig med, at de er udført i materialer og form, så de holder langt ud i fremtiden, de skal stadig holde om 20 år, håber tegnestuechefen.

Seks modeller for indretning
En del af planen har ligeledes været at sikre god indretning:

- Vi kører efter seks indretningsmodeller, der både er tilpasset det unge par, den travle børnefamilie og seniorerne. Det vigtige for os er, at boligerne er lyse, indbydende og energivenlige, og ikke mindst at de bare fungerer i hverdagen, siger Bettina Birch fra Birch GM, der oplever et godt samarbejdet.

- Det er et supergodt teamwork, vi har opbygget. Vi lærer meget af hinanden og begynder at tænke ens. De ved, hvad vi tænker og ønsker, så der er efterhånden kommet en virkelig god rytme, siger hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078