23948sdkhjf

FSC’s klimahus under hammeren

Med projektet ”Home Green Home” har FSC forsøgt at vise, at det ikke er svært at være bæredygtig. Nu er projektets over 100 produkter på vej ud til danskerne via en netauktion.
I den forgangne uge løb klimamessen ”The Copenhagen Climate Exchange” af stablen i Øksnehallen i København, hvor de mange tusinde besøgende blandt andet kunne opleve et helt igennem bæredygtigt hus på 200 m².

Bag huset, der er døbt ”Home Green Home”, står FSC Danmark, som i foråret tog initiativ til det grønne projekt. I samarbejde med 45 virksomheder lykkedes det at samle ressourcerne til at opføre et hus i naturlig størrelse og udstyre det med flere end 100 bæredygtige produkter.

Huset blev afsløret i september under ”Boligdrømme for alle” i Herning, mens de besøgende i Øksnehallen blev de sidste til at se ”Home Green Home” i samlet form. I disse dage er de mange produkter nemlig sat på auktion hos lauritz.com, og overskuddet går til FSC’s arbejde for at fremme bevidstheden om bæredygtig skovdrift i Danmark.

Initiativet tilbage til forbrugerne
Idéen bag ”Home Green Home” har været at trække den til tider abstrakte klimadebat ned på jorden og vise danskerne, at det allerede i dag kan lade sig gøre at leve bæredygtigt:

- De besøgende på messerne - specielt på Copenhagen Climate Exchange - har været meget interesserede og spurgt meget ind til de enkelte løsninger og produkter. For os har det været dejligt at kunne gå ud og give meget håndgribelige råd til forbrugerne og vise enkle løsninger. Det har været vigtigt for os ikke at lægge alt over i hænderne på politikerne men forsøge at give forbrugerne noget af initiativet tilbage. Og det har været meget velkomment, siger Loa Dalgaard Worm fra FSC Danmark.

Hun regner med, at de fleste af produkterne i netauktionen vil blive solgt under eller omkring deres vurderingspris.

Læs mere på www.lauritz.com
Læs mere om: fsc
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094