23948sdkhjf

Viborg Baneby kan stå færdig inden for tre år

Viborg Kommune sætter for første gang en mulig slutdato på milliardprojektet ”Viborg Baneby”. En dato, der ligger næsten 20 år tidligere end ventet.

Viborg Kommunes store satsning, milliardprojektet ”Viborg Baneby”, har for alvor taget fart. Særligt i løbet af de to sidste år har projektet udviklet sig i en retning, så kommunen nu for første gang tør sætte en slutdato på projektet.

I en artikel i Børsen siger borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen (K), at Viborg Baneby allerede kan stå færdig i løbet af tre år – godt 20 år tidligere end forventet.

- Da vi satte projektet i gang, regnede vi jo med, at det var noget, vi ville blive færdige med inden for 20-25 år. Det var også, hvad vi havde meldt ud. Nu står vi så her, hvor vi har været i gang i to år og måske allerede er færdige med byggerierne om tre år, siger Torsten Nielsen til avisen.

Viborg Baneby er et samarbejde mellem erhvervslivet og Viborg Kommune og er blandt andet sat i værk for at imødekomme væksten i antallet af tilflyttere til kommunen.

Med investeringer på cirka fem milliarder kroner er det således planen, at projektet skal omdanne det tidligere industriområde syd for banegården i Viborg til en dynamisk og mangfoldig bydel med institutioner, erhverv og boliger til op mod 3.500 nye beboere.

Ifølge Torsten Nielsen skyldes de fremskredne planer blandt andet, at de virksomheder, der deltager, er begyndt at se hinanden som samarbejdspartnere i projektet i stedet for, som det ifølge Torsten Nielsen var tendensen i begyndelsen, at betragte hinanden som konkurrenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094