23948sdkhjf

Ny videnbydel på vej i Aalborg

Med en ny lokalplan for den nordligste del af den såkaldte Eternit-grund vil kommunen skabe en bydel, hvor arkitektureksperimenter møder kreativ genbrug af fabriksbygninger.
En bydel hvor beboere og vidensmedarbejdere naturligt mødes i områdets butikker, caféer, motionscentre og byrum.

Det er visionen bag et lokalplanforslag for den nordligste del af den tidligere Eternit-grund i Aalborg, som nu er delvist ryddet for industribygninger.

Lokalplanen gør det muligt at bruge området til ”blandet bymæssig anvendelse”; herunder blandt andet et nyt bydelscenter med op til 5000 m² butikker.

Idéen er at skabe et byområde, som er særligt indrettet på det moderne liv i en videnby med dets glidende overgange mellem arbejde, fritid, bolig, indkøb og oplevelser.

60.000 m² arkitektonisk eksperimentarium
Et af lokalplanens formål er at sikre, at kulturarven fra industrien kommer til at gøre området unikt i relation til udtryk og identitet.

Derfor lægger kommunen op til, at rygraden i den nye bydel bliver den oprindelige bygade langs cementfabrikken. Desuden skal de mest værdifulde af de gamle industribygninger bevares.

Lokalplanen giver mulighed for i alt ca. 60.000 m² bebyggelse i 1-4 etager. Udvalgte steder kan der bygges 7-9 etager.

Vinkelret på bygaden og ud til Sønderbro tænkes skabt en bypark, som åbner området op mod byen. I de enkelte bebyggelser skal der desuden være gode grønne opholdsrum og intime nicher til fx en squashbane eller en ’kyssebænk’.

Området har status som ”arkitektonisk eksperimentarium”. Det betyder fx, at der i nogle bebyggelser og byrum ’digtes videre’ på industriens arkitektur. Andre steder arbejdes der med grønne tage eller med en bevidst fremhævning af mødet mellem nye og gamle bygninger.

Lokalplanforslag er udarbejdet i samarbejde med områdets grundejere, hvoraf Søren Enggaard a/s og Calum Ejendomsaktieselskab er de væsentligste interessenter.

Forslaget er i offentlig høring frem til den 24. februar og kan ses på www.aalborgkommune.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093