23948sdkhjf

Nyt byggekonsortium bygger boliger i København

Yderligere 178 lejligheder opføres nu i den nye bydel Enghave Brygge.

Københavns nye bydel, Enghave Brygge, rykker et skridt nærmere sin færdiggørelse.

Et konsortium har overtaget bydelens sydvestligste byggefelt med henblik på at opføre 178 ejerlejligheder.

Bag projektet står et selskab etableret af NRE Denmark A/S sammen med investorerne Allan Freivald og Lars Braüner. PKA er finansiel partner på projektet, mens Mangor & Nagel er arkitekt.

Om Enghave Brygge

Enghave Brygge – eller Engholmene – er fællesbetegnelsen for det område i Københavns Sydhavn mellem Havneholmen og Teglholmen, som inden for de næste 8-10 år skal udvikles med op mod 2.600 boliger og erhvervsbyggerier med 1.600 nye arbejdspladser.

Hertil kommer en metrostation, dagligvarebutikker, daginstitutioner, restauranter og caféer. Den nye bydel bygges på 11 kunstige øer, der forbinder Vesterbro med Københavns Havn.

Læs mere om projektet på www.engholmene.dk

- Det er lykkedes at sætte et meget kompetent hold, som allerede kender hinanden godt fra projekter i Nordhavn og Latinerkvarteret i Aarhus. Derudover har vi fået PKA med som en stærk partner i forhold til byggefinansieringen. Vi er klar til at gå i gang, så snart vi har en byggetilladelse, hvilket vi forventer at have inden årets udgang, siger Jonas Olesen fra NRE Denmark i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at PKA går ind som finansiel partner på Enghave Brygge. Så sent som i december indgik pensionsselskabet en aftale med projektudvikleren NPV og kapitalpartneren NREP om at bidrage med 1,2 milliarder kroner til byggeriet af 430 lejligheder og 40 rækkehuse i bydelen.

17.000 etagemeter i 4-7 etager
NRE Denmark, der, udover at være del at bygherrekonsortiet, også har rollen som totalentreprenør, forventer en byggetid på 24 måneder. De i alt 178 lejligheder får to, tre eller fire værelser, alle med store vinduespartier og kanaludsigt.

Den nye ejendom, der får navnet ”Belvederebygningen”, ligger ud til Belvederekanalen og Frederiksholmsløbet samt to mindre kanaler. Det samlede etageareal bliver cirka 17.000 kvadratmeter fordelt på 4-7 etager med penthouselejligheder øverst.

Som de øvrige byggerier på Enghave Brygge kommer Belvederebygningen til at ligge som en selvstændig ø med broforbindelser. Karréen udformes med ’knæk’, som skaber afveksling og åbner op mod vandet, kvarterpladsens træbrygge og udsigten.

I arkitekturen lægges vægt på afvekslende elementer; eksempelvis flere forskellige altantyper, brug af porte, indhak, varierede facader, baldakiner og åbne mønstre i murværket. Der benyttes robuste materialer, som vil få patina, og der bliver grønne tage på en stor del af bygningen.

Områdets gårdrum bliver indrettet med et parklignende anlæg med eng- og strandnære plantesorter. Færdsel i området indrettes på de bløde trafikanters præmisser, og bebyggelsen får egen p-kælder.

Det samlede projekt er udviklet af Corpus Development. Grundsælger er virksomheden Radiatorland, der fraflytter området inden længe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125