23948sdkhjf

Slagterigrund skal bringe Faaborg fremad

Et helt nyt byområde er på vej i den sydfynske by. Nedrivningen går i gang til efteråret.

Den tidligere slagterigrund i Faaborg skal udvikles til et nyt byområde med udgangspunkt i byens historie og traditioner.

En kommunal styregruppe har netop lagt sidste hånd på en visionsplan for området, som har ligget øde hen, siden Danish Crown lukkede sit slageri i byen i februar sidste år.

Styregruppen lægger op til, at tre eksisterende slagteribygninger bevares og ombygges. Herudover skal havnekanalen skal forlænges og forbinde slagterigrunden med havn og centrum.

- Med slagterigrunden har vi en unik mulighed for at rykke Faaborg fremad. Og selv om det er på en trist baggrund, så er det en mulighed, vi skal udnytte. I stedet for blot at rydde grunden og plante græs, så er vores vision at skabe et helt nyt byområde, som med udgangspunkt i Faaborgs placering ved Øhavet kan skabe jobs, tiltrække turister og give hele byen og egnen et løft, siger Christian Thygesen fra styregruppen i en pressemeddelelse.

Visionen har særligt fokus på rekreation og velvære. Den nye bydel skal gøre Faaborg til et trækplaster og åndehul både for turister generelt og for personer med helbredsproblemer, der har brug for at komme væk fra hverdagen. Det kan blandt andet være folk, der er ramt af stress, livsstilssygdomme eller kronisk sygdom som for eksempel sukkersyge.

Der er således ikke planen at opføre en masse nye boliger. Den nye bydel skal først og fremmest skabe plads til virksomheder, der arbejder med rekreation og velvære, for caféer, restauranter og markeder, for specialbutikker og for ferieboliger, vandrehjem og hoteller.

- Vores vision er at skabe et område, der ikke er set før i Danmark. Men det skal ske i tråd med Faaborgs DNA. Vi vil skabe liv, vækst og udvikling ved at bygge videre på byens traditioner og det, der historisk set har karakteriseret Faaborg: Iværksætterånd, smuk natur, det maritime liv og gode råvarer, siger Christian Thygesen.

Kommunalbestyrelsen behandler styregruppens oplæg den 8. maj. En tidsplan for det videre forløb vil blive meldt ud herefter. Det ligger dog allerede fast, at nedrivningen af de slagteribygninger, der ikke indgår i planerne, kan gå i gang til september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084