23948sdkhjf

Aarhus udskriver projektkonkurrence på ny bydel

Det har længe stået forladt, men det skal der nu ændres på.

Kulkransporet skal indlede udviklingen af Sydhavnskvarteret i Aarhus til en ny, levende og mangfoldig bydel, og Aarhus Kommune har i den forbindelse igangsat en projektkonkurrence med forudgående prækvalifikation.

Konkurrencen skal vise, hvordan Kulkransporet kan styrke sammenhængen i hjertet af Aarhus, hvordan det kan knytte de kommende byggerier i Sydhavnskvarteret sammen, og hvordan erhverv, byliv og social mangfoldighed kan berige hinanden.

Det handler altså om at skabe en oplevelsesforbindelse, der skal fungere som pulsåre mellem Aarhus Midtby og Sydhavnskvarteret, lyder det.

- Kulkransporet giver området omkring Sydhavnen karakter, og jeg glæder mig til at se de forslag, der skal være med til at tegne fremtiden for og udviklingen af Sydhavnskvarteret som en ny og spændende del af vores by, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Han bliver suppleret af Martin Thim fra Kulbroens Venner, der er særlig rådgiver for Aarhus Kommune i forbindelse med konkurrencen:

- Vi har intet mindre end kæmpe forventninger til arkitektkonkurrencen. Kulbroen kan blive et nyt, markant og bæredygtigt vartegn for Aarhus og danne forbillede for den kommende udvikling af hele Sydhavnsområdet. Det er det ambitionsniveau, vi forventer at se fra de team, der bliver udvalgt til at gå videre til næste runde, siger han.

Anmodningsfrist i maj
Kulkransporet blev i industriens storhedstid brugt til at transportere kul til gasværket, og det udgør i dag en vigtig del af Aarhus’ kulturarv, lyder det i pressemeddelelsen.

Her fremgår det desuden, at man for at komme i betragtning til at deltage i konkurrencen skal søge om prækvalifikation senest den 10. maj 2017.

Den 31. maj ventes prækvalifikation meddelt til ansøgerne, og i oktober meddeles resultatet af projektkonkurrencen, hvorefter udbud med forhandling går i gang. I februar 2018 meddeles det endelig resultat.

jsk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093