23948sdkhjf

115 år gammel Aarhus-ejendom ombygges

H+ Arkitekter, Rønnow Arkitekter og Tækker rådgivende ingeniører skal på en stor opgave i centrum af Aarhus.

Erhvervsarkivet i Aarhus, tegnet af Hack Kampmann og opført i 1898-1902, skal ombygges.

Den fredede bygning ved Aros Kunstmuseum er blandt Hack Kampmanns mest markante værker i Aarhus og skal nu kobles sammen med rettens aktiviteter i nabobygningen, Tinghuset.

- Med ombygningen af Erhvervsarkivet er vi med til at styre visionen om en fælles virksomhedskultur helt i land og sikre en samling af alle rettens funktioner i to meget markante og historiske bygninger, siger Jesper Wegener, partner og arkitekt i H+ Arkitekter, der får ansvar for projektet i samarbejde med Rønnow Arkitekter og Tækker rådgivende ingeniører.

Ombygningen vil ske under store hensyn til de mange fredningsværdier i arkitekturen og den oprindelige indretning.  

- Med sit klassiske formsprog og den fantasifulde detaljerigdom, står Hack Kampmanns pragtfulde bygning som et lysende eksempel på arkitekturen fra tiden omkring år 1900. Den oprindelige idé, filosofi og identitet skal også fremover stå klart. Med respekt for de forskellige fortællelag vil vi nænsomt føre et nyt lag til, der indskriver sig i nutiden og er med til at fremtidssikre bygningen de næste mange år frem, siger arkitekt og parter, Inge-Lise Kragh, fra Rønnow Arkitekter.

Bygningsstyrelsen ejer den 3.500 kvadratmeter store bygning, som oprindeligt var statsbibliotek. Fra 1963 til 2015 havde Erhvervsarkivet til huse på adressen, som i dag lejes ud til Domstolsstyrelsen. Det forventes, at ombygningen er afsluttet sidst i 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156